Наприкінці тижня голова районної державної адміністрації Михайло Демченко взяв участь у громадських обговореннях Перспективного плану  розвитку Гавришівської та Бохоницької територіальних громад на 2019 -2021 роки.

До дискусії долучилися заступник голови райдержадміністрації Олег Бегус, голова Вороновицької ОТГ Олександр Ковінько, начальники структурних підрозділів райдержадміністрації, установ району та місцеві підприємці.

«За останні роки в країні відбувається багато змін, яких ми не бачили раніше. І це завдяки впровадженню Урядом на чолі з Володимиром Гройсманом  реформи децентралізації. Моє завдання спільно з вами сформувати перелік пріоритетних напрямків сіл Вінницького району на період 2019-2021 років. Я впевнений, що Україна буде мати великий результат. Сьогодні, ми живемо в історичний період, коли кожен з нас творить історію. Від кожного з нас залежить майбутнє нашої країни», - наголосив Михайло Демченко.

Сільські голови коротко розказали про свої територіальні громади та бачення їх розвитку.

В Гавришівській територіальній громаді за період 2015-2018 років  було здійснено реконструкцію системи опалення в школі та замінено вікна і двері на енергозберігаючі; ремонт приміщення під дитячий садок; реконструкцію системи опалення сільського будинку культури з влаштуванням опалювального пункту на альтернативному паливі; реконструкцію господарської будівлі під медичну амбулаторію; капітальний ремонт мереж вуличного освітлення.        Громада визначила першочергові заходи, які потрібно включити до Перспективного плану:  капітальне будівництво водопроводу по всіх вулицях села, протяжністю водопровідних мереж 28 км; виготовлення ПКД з утеплення фасаду та заміни даху Гавришівської СЗШ I—III ступенів; ремонт доріг.

Бохоницький сільський голова Ігор Савчук розповів, що за 4 роки в територіальній громаді було здійснено ремонтні роботи в школі, садочку, будинку культури, реконструкція каптажного джерела питного водопостачання та ремонт доріг.

Після обговорення до Перспективного плану включили реконструкцію мережі водопроводу, ремонт доріг та будівництво колектора.