18 грудня у Ялтушківській та Лісівській громадах відбулися сесії сільських рад, до порядку денного яких було внесене питання щодо обговорення та затвердження Плану перспективного розвитку підвідомчих територій на 2019-2021 роки.

Депутати розглянули та затвердили перелік основних проектів, які заплановано реалізувати в їхніх територіальних громадах протягом наступних трьох років.

Так, у плані Ялтушківської сільської ради передбачено провести капітальний ремонт даху Ялтушківської загальноосвітньої  школи  І-ІІІ ст. та побудувати на території цього навчального закладу спортивний майданчик з влаштуванням синтетичного покриття "штучна трава". Також планують провести реконструкцію системи водопостачання сіл Ялтушків та Слобода-Ялтушківська, виготовивши для цього відповідну проектно-кошторисну документацію.

Серед запланованих проектів і реконструкція амбулаторії загальної практики сімейної медицини с.Ялтушків, виготовлення ПКД для капітального ремонту вулиці Зарічна в с.Ялтушків.

Чимало питань потребують свого розв’язання і в Лісівській сільській раді. Серед основних – реалізація у селах Лісове та Польове проектів з рекультивації сміттєзвалища, реконструкції мережі вуличного освітлення, капітального ремонту комунальної дороги тощо.

Того ж дня відбулася 33 сесія Маньковецької сільської ради 7 скликання, яку вів очільник територіальної громади Григорій Павлюк.

На сесійному засіданні були присутні депутати, члени виконкому, керівники закладів соціальної сфери та місцевого комунального підприємства, представники громадськості.

Вони докладно обговорили План перспективного розвитку Маньковецької територіальної громади на 2019-2021 роки, яким передбачено, зокрема, капітальні ремонти ФАПу, бібліотеки, дахів одного з корпусів Маньковецької загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. та будинку культури, завершення облаштування  майданчиків для розміщення контейнерів під роздільний збір сміття, а також  проведення внутрішнього облаштування будинку культури, капітального будівництва котельні та системи опалення місцевої школи, поточного ремонту автодороги від с.Міжлісся до с.Токарівка.

Після розгляду зазначеного питання депутати затвердили План перспективного розвитку їхньої територіальної громади на 2019-2021 роки.