Участь у засіданні ради регіонального розвитку Тростянецького району взяли його очільники, керівники територіальних громад, управлінь, установ та організацій, депутати районної ради. Цей дорадчо – консультативний орган утворено розпорядженням голови райдержадміністрації на виконання  доручення Президента України Петра Порошенка. 

На засіданні було представлено та обговорено проект Плану перспективного розвитку району на 2019-2021 роки, який презентував присутнім начальник управління агропромислового та економічного розвитку райдержадміністрації Юрій Крилик. Запропоновано до реалізації конкретні ідеї, проекти та бачення розвитку території на найближчі три роки. 

Підбив підсумки та окреслив перспективи розвитку Тростянеччини у 2019-2021 роках голова районної державної адміністрації Леонід Лобань.

«До широкого публічного обговорення залучаються депутати усіх рівнів, члени виконкомів, освітяни, медики, працівники підприємств, установ, організацій, громадськість та усі небайдужі жителі Тростянеччини, що надасть можливість підготувати якісний, реалістичний та ефективний план розвитку району. Такі ж обговорення пройдуть у кожній територіальній громаді району у січні 2019 року. На сьогодні першочерговим завданням влади є донесення інформації жителям району. Це необхідно, щоб почути пропозиції, проблеми, які можуть та мають бути вирішені в найближчі три роки бюджетами усіх рівнів. Ми маємо врахувати думку кожного, адже тільки за участю та за підтримки громадськості можна ефективно впроваджувати всі ініціативи щодо розвитку нашого району», - підкреслив Леонід Іванович.