На цьому наголосив голова Барської райдержадміністрації Володимир Саволюк під час презентації плану перспективного розвитку Барського району на 2019-2021 роки на черговій 28 сесії районної ради 7 скликання, яка відбулася 14 грудня, у залі засідань Будинку рад.

Звертаючись до присутніх на сесійному засіданні депутатів, керівників низки структурних підрозділів райдержадміністрації, районних служб, правоохоронних органів, територіальних громад району, представників громадськості, Володимир Саволюк підсумував про реалізовані проекти соціально-економічного напряму, комунального господарства району, докладно розповів присутнім про джерела фінансування робіт та придбання техніки. Пряма мова:
«Звісно, було нелегко. Але завдяки залученню коштів з різних джерел фінансування, зокрема значній державній підтримці, яку отримав район для реалізації низки проектів з будівництва та реконструкції соціальної сфери, нам вдалося досягти наміченого».

В районі активно впроваджуються головні принципи децентралізації, один з яких –с творення ОТГ, запровадження бюджетної децентралізації, що дає можливість перш за все вкладати кошти в енергоефективні сучасні технології та ремонтувати (в майбутньому – будувати) автодороги:

«У районі створений сприятливий інвестиційний клімат. Вже функціонують чотири сонячні електростанції – на територіях Барської міської ОТГ, Верхівської, Войнашівської сільських та  Копайгородської селищної  рад загальною площею 44 га та потужністю 21,4 МВт.

У 2018 році було проведено поточний середній ремонт автодороги державного значення Т-06-10 «Любар – Хмільник – Нова Ушиця» на відрізку, що проходить через села Лука-Барська і Васютинці, протяжністю 3 км 442 м, на що було виділено 29 млн. грн. державних коштів.

І цей далеко неповний перелік усіх реалізованих проектів. А попереду – ще низка надзвичайно важливих завдань, спрямованих на розвиток територіальних громад району, їхньої комунальної інфраструктури, створення в них умов для надання населенню якісних освітніх, медичних, культурно-просвітницьких послуг».


Голова райдержадміністрації Володимир Саволюк зазначив, що під час Сьомого засідання Ради регіонального розвитку, яке відбулося у Києві 12 листопада, Глава держави поставив очільникам регіональної влади завдання розробити плани перспективного розвитку територій на 2019-2021 роки, обговорити їх із суспільством і громадами, і прийняти їх на рівні громад. Президент України Петро Порошенко наголосив, що кожна територія повинна визначити свої переваги і пріоритети, на основі яких на дорожніх картах і з’являться першочергові об’єкти, які і будуть маркерами розвитку. І саме головне – кожен член громади буде мати можливість знати, а що буде зроблено у 2019, 2020, 2021 році.

І кожен житель територіальної громади знатиме, куди підуть спільні кошти, адже попереду в районі багато планів стосовно реконструкції, будівництва, капітальних та поточних ремонтів об’єктів, що фінансуються з державного та місцевих бюджетів району, у всіх сферах діяльності (медицини, освіти, спорту, житлово-комунального господарства, культури, екології, дорожнього будівництва  та ін.).

«Ми готові вислухати всі зауваження та пропозиції до проекту плану перспективного розвитку Барського району на 2019-2021 роки, аби сформувати чіткий алгоритм спільних дій влади, громади та бізнесу для виконання намічених на найближчі роки завдань», - підкреслив, завершуючи свій виступ, голова райдержадміністрації Володимир Саволюк.