10 грудня 2018 року в залі засідань районної ради та райдержадміністрації відбулось перше засідання Ради регіонального розвитку Тульчинського району, на якому було обговорено перспективний план розвитку району на 2019-2021 роки.

Раду регіонального розвитку Тульчинського району було створено відповідно до розпорядження голови райдержадміністрації  №368 від 20 листопада 2018 року, затверджено її склад та положення про неї.

До її складу увійшли: керівництво районної державної адміністрації, районної ради, керівники управлінь, відділів, служб району, голови ОТГ.

На установчому засіданні відбулись презентації соціально – економічного, гуманітарного, господарського потенціалу району та обговорено стан об`єктів пріоритетного значення.

У своєму виступі голова райдержадміністрації Віталій Чуба зазначив, що план перспективного розвитку району буде обговорено в різних форматах, а саме – 20 грудня на спільному засіданні комісій районної ради за участі голів постійних комісій, голів фракцій та депутатів районної ради, а також на засіданні колегії районної державної адміністрації, що відбудеться (за планом) 17 січня 2019 року.

План перспективного розвитку району в цілому та кожної громади зокрема буде обговорено на засіданнях виконавчих комітетів сільських, селищних, міської рад, громадських слуханнях.