Під час роботи 26 сесії Жмеринської районної ради 7 скликання голова  райдержадміністрації, депутат обласної Ради Олег Легеза поінформував про перелік об’єктів та проектів соціально-кономічної сфери та інфраструктури, які планують будувати, модернізувати та ремонтувати в період 2019 – 2021 рр. за рахунок коштів державного, місцевого бюджетів, інших джерел фінансування.

Всього у Жмеринському районі та м. Жмеринці планується реалізувати 52 проекти об’єктів соціального призначення. З них –  41 об’єкт знаходиться в Жмеринському районі, 5 – в Северинівській ОТГ.

За підсумками роботи, присутні підтримали запропоновані ініціативи щодо формування плану розвитку територіальних громад.

«На сьогодні першочерговим завданням влади є донесення інформації про найбільш важливі об’єкти жителям району. Це необхідно для того, щоб почути пропозиції та максимально врахувати думку кожного, адже тільки за участю та за підтримки громадськості можна ефективно впроваджувати всі ініціативи щодо будівництва та капітального ремонту об’єктів соціальної сфери», -  зазначив Олег Легеза.

З цією метою створено Раду регіонального розвитку Жмеринського району та затверджено положення про неї.

На сьогодні розроблено графік проведення зустрічей із громадськістю в кожній територіальній громаді та колективах, де планується проводити консультації щодо плану дій органів влади в частині розвитку територіальних громад району.