4 грудня 2018 року заступник голови Погребищенської  районної ради Ігор Гордійчук та перший заступник голови райдержадміністрації Петро Шафранський взяли участь у черговому  засіданні  сесії Розкопанської сільської ради, на початку якої П.Шафранський нагадав, що 12 листопада 2018 року в Києві було проведено засідання Ради регіонального розвитку України, на якому Президент України Петро Порошенко доручив представникам регіональної влади розробити плани перспективного розвитку територій на 2019-2021 роки в рамках реформи децентралізації, обговорити їх із суспільством та прийняти на рівні громад.

У зв’язку з цим було видано розпорядження райдержадміністрації від 26 листопада 2018 року  №   355 «Про раду регіонального розвитку Погребищенського району», відповідно до якого затверджено склад та положення про раду регіонального розвитку, а також  розповів присутнім про механізм формування пропозиції до перспективного плану розвитку Погребищенського району на 2019-2021 роки в розрізі територіальних громад.

Робота сесії розпочалася  із затвердження порядку денного та  звіту голови сільської ради про роботу та виконання сільського бюджету за 2018 рік.

Як зазначив у звіті голова територіальної громади Василь Власок, протягом 2018 року проводилося будівництво мережі водопостачання с. Розкопане протяжністю 18 км.; здійснено асфальтування вулиць Центральної та Шевченка протяжністю майже півтора кілометри, проведено водогін до сільського фельдшерського пункту. Все це стало завдяки бюджетній децентралізації, яка дозволяє акумулювати кошти в громадах, витрачати їх на власні потреби тер.громад.

Також порядком денним зібрання було затвердження Перспективного плану розвитку Розкопанської територіальної громади  на 2019-2021 роки та затвердження бюджету на 2019 рік.

На наступні роки, відповідно до Перспективного плану розвитку громади заплановано у  2019 році провести освітлення вулиць Гоголя і Центральна та завершення будівництва мережі водопостачання. 2020 рік – асфальтування вулиці Гагаріна, 2021 рік - проведення освітлення вулиці Шевченка та Гагаріна.