Сьогодні заступник Начальника ОВА Андрій Кавунець провів Координаційну нараду з представниками міжнародних гуманітарних організацій в межах роботи Регіонального офісу міжнародного співробітництва.

У нараді також взяли участь керівники міста, області та фахівці профільних департаментів ОВА.

Учасники підбили підсумки спільної роботи щодо надання підтримки переселенцям протягом 2023 року та обговорили плани на 2024 рік.

Від імені Начальника ОВА та від себе особисто Андрій Кавунець подякував представникам міжнародних організацій за вже надану допомогу.

Звертаючись до присутніх, заступник Начальника ОВА ознайомив присутніх  із актуальною ситуацією в регіоні.

«Зараз в області на постійному проживанні перебуває 157 тисяч вимушених переселенців. Майже 98,5 % ВПО мешкають в приватному секторі, а 1,5 % – у місцях тимчасового проживання. На Вінниччині триває здійснення передбачених державним бюджетом виплат для ВПО. Також продовжуємо роботу у напрямку забезпечення переселенців всім необхідним». - зазначив Андрій Кавунець.

Окремо заступник Начальника ОВА та керівники профільних департаментів обласної військової адміністрації проінформували представників міжнародних гуманітарних організацій про актуальні потреби регіону.

Під час наради було представлено Обласну цільову програму підтримки внутрішньо переміщених осіб на 2023-2027 роки та Стратегію міжвідомчої взаємодії, допомоги внутрішньо перемішеним особам та сприяння їх адаптації, інтеграції шляхом створення умов для розвитку потенціалу, посилення спроможності територіальних громад, які приймають цих осіб, до 2026 року.

«Ці два документи визначають основні пріоритети, цілі та напрямки щодо роботи з ВПО на території Вінницької області». – підкреслив Андрій Кавунець.

У свою чергу, представники міжнародних гуманітарних організацій презентували результати роботи щодо надання допомоги людям, які її потребували, та плани реагування на наступний рік.

Андрій Кавунець запевнив, що обласна військова адміністрація готова надати всю необхідну інформацію для ефективної взаємодії.

«Для нас важливо продовжувати співпрацю та здійснювати координацію на рівні області, щоб ефективно надавати підтримку всім, хто її потребує». – резюмував заступник Начальника ОВА.