Вінницьку область з робочим візитом відвідала Надзвичайний і Повноважний Посол Естонської Республіки в Україні Аннелі Кольк та Радник з питань економіки та бізнес-дипломатії, співробітництва та реконструкції Посольства Естонської Республіки в Україні Андо Рехемаа.

За дорученням Начальника ОВА Сергія Борзова, у зустрічі взяли участь його заступники Сергій Здітовецький та Андрій Кавунець, а також директор Департаменту міжнародного співробітництва ОВА Ігор Цехановський.

 «Ми вдячні уряду Естонії за тверду й послідовну підтримку суверенітету та територіальної цілісності України, допомогу тисячам українських переселенців. – зазначив Андрій Кавунець, звертаючись до представників делегації. –  Також ми дякуємо Естонській Республіці за сприяння процесам вступу України до ЄС, адже євроінтеграція наразі один із ключових пріоритетів держави. Ми відчуваємо та високо цінуємо вашу підтримку у цей нелегкий для усіх нас час».

Посадовець окреслив загальну ситуацію в області та поінформував про життя регіону в умовах воєнного стану. Зокрема, він розповів про систему соціального захисту населення, охорони здоров’я, освіти. Також йшлося й про  перспективи економічної співпраці.

Попри виклики війни, Вінниччина має потужний науковий потенціал та розвинений ІТ-сектор. Крім того, бізнес області продовжує роботу та навіть поступово повертає втрачені у 2022 році позиції. Зокрема, минулого року  було реалізовано 35 інвестиційних проєктів та створено 1041 нове робоче місце.

Під час зустрічі сторони обговорили можливості співпраці в різних галузях.

 «Для нас також важливо розвивати співпрацю. Протягом 10 років Естонія підтримувала європейський та євроатлантичний курс України. Хочу запевнити, що ви не одні. Ми відкриті для співробітництва 24/7», – зауважила Надзвичайний і Повноважний Посол Естонської Республіки в Україні Аннелі Кольк.

Підбиваючи підсумки, заступник Начальника ОВА Андрій Кавунець запевнив, що команда обласної військової адміністрації готова повністю підтримувати розвиток партнерських відносин у різних сферах діяльності між Вінниччиною та Естонською Республікою. 

Зустріч відбулась у рамках діяльності Регіонального офісу міжнародного співробітництва.