10 грудня під головуванням заступника Голови облдержадміністрації Сергія Здітовецького відбулось засідання обласної конкурсної комісії обласного фонду охорони навколишнього природного середовища.

Участь у засіданні взяли заступник голови обласної Ради Анатолій Ткач, директор Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку облдержадміністрації Володимир Мережко, інші члени конкурсної комісії та голови територіальних громад.

 Розпочавши засідання, Сергій Здітовецький ознайомив присутніх з порядком денним та озвучив питання, що стосувалися дофінансування природоохоронного заходу очистки частини р. Вільшанка на території Турбівської селищної ради та фінансування придбання утилізатора термічного УТ750Д для спалення муніципальних відходів, що не підлягають переробці, на території сміттєсортувального комплексу КП «Добробут» Іллінецької міської ради».

Так як на сьогодні актуальним питанням для області залишається поводження з твердими побутовими відходами, під час засідання було поінформовано щодо дотримання вимог реалізації природоохоронного заходу, який впроваджується в Іллінецькій міській громаді на території сміттєсортувального комплексу КП «Добробут».

Відповідно до оцінки звіту на довкілля, даний утилізатор розроблено та встановлено з дотриманням усіх вимог і процедур та надано позитивний висновок.

Заслухавши план реалізації природоохоронних заходів, члени конкурсної комісії обласного фонду охорони навколишнього природного середовища підтримали фінансування вищезазначених заходів.