Відбулось перше заслуховування структурних підрозділів обласної військової адміністрації та інших виконавців Програми економічного і соціального розвитку Вінницької області на 2024 рік.

Захід відбувся за участю членів Громадської ради при облдержадміністрації та Громадської ради при Вінницькій обласній Раді, представників громадськості Вінниччини.

«Громадська рада при облдержадміністрації сприяє реалізації державної та регіональної політики, зокрема стосовно допомоги Збройним Силам України, посилення медичної гуманітарної допомоги, розвитку інституту сільськогосподарського дорадництва. Окрім цього, одним із пріоритетних напрямків роботи залишається сприяння виконанню обласних програм з економічного ісоціального розвитку, підтримки малого і середнього підприємництва, розвитку міжнародного співробітництва, інформатизації Вінниччини», – зазначила директорка Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОВА Світлана Юзвак.

Заступник директора Департаменту охорони здоров’я та реабілітації ОВА Сергій Лавренюк прозвітував перед громадськістю стосовно забезпечення оптимального та безперешкодного функціонування соціальної та гуманітарної сфери в рамках виконання Програми економічного і соціального розвитку Вінницької області на 2024 рік.

Учасники заходу обговорили формування спроможної мережі закладів охорони здоров’я Вінниччини. Низка питань стосувалась створення якісної системи спеціалізованої медичної допомоги пацієнтам. Особлива увага сьогодні приділяється формуванню реабілітаційної спроможності регіону як сукупності надкластерних, кластерних та загальних закладів охорони здоров’я із їх стаціонарними та амбулаторними реабілітаційними спроможностями.

Голова Обласного фонду сприяння інвестиціям та будівництву Олександр Паламарчук поінформував присутніх стосовно реалізації програми «Власний дім» на 2021-2025 роки, відповідно до якоїздійснюється кредитування під 3% річних усіх категорій громадян. У 2023 році обсяг фінансових ресурсів спрямованих з обласного бюджету склав 15 700,0 тис. грн. Загалом в межах програми за період з 2018 року по 2023 рік житлові умови покращили 354 сім’ї.

Наразі пріоритетними напрямками програми є покращення житлових умов учасників бойових дій та їх сімей, внутрішньо переміщених осіб, працівників релокованого бізнесу, а також збільшення обсягів співфінансування за кошти територіальних громад та залучення ресурсів міжнародних донорів.

Також жителі Вінниччини можуть скористатися державною програмою єОселя. Під 3% річних можуть отримати кредитування військовослужбовці Збройних Сил України за контрактом та працівники оборонних структур, медичні та педагогічні працівники, науковці. Інші категорії громадян – під 7%.

Чергове заслуховування структурних підрозділів обласної військової адміністрації та інших виконавців Програми економічного і соціального розвитку Вінницької області на 2024 рік заплановано на ІІІ квартал цього року.