Майбутнє екології – за маленькими кроками людей, що дбають про навколишнє середовище та створюють гідні умови для його існування. Захід «Посади своє дерево» провели у Вінницькій громаді до Всеукраїнського дня довкілля, який щороку відзначається в третю суботу квітня.

Акція відбулась за сприяння Громадської ради при облдержадміністрації спільно з Державною екологічною інспекцією у Вінницькій області та студентами-екологами Вінницької академії безперервної освіти.

Під час акції учасники висадили дуби Шевченка на території П’ятничанського парку у Вінниці, який є пам’яткою садово-паркового мистецтва місцевого значення. Це одних з найбільших міських парків, де зростають  групи одного виду дерев, переважно сосни звичайної, ялинки, модрини, дубів, білої акації, ясенів, каштанів, лип.

«Ми всі стурбовані станом довкілля, який загрожує екологічній безпеці країни. Ми все більше усвідомлюємо важливість збереження чистого повітря, води та ґрунту. І нам, і прийдешнім поколінням потрібно вирішувати екологічні проблеми просто зараз. Екологічна акція «Посади своє дерево» – це наш маленький внесок у захист довкілля», – зазначив голова Громадської ради при облдержадміністрації Пилип Прудиус.

Заходи такого типу сприятимуть активному залученню суспільства до збереження природних ресурсів та гармонійному існуванню людини та довкілля.