У пресцентрі Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю обласної військової адміністрації відбулось чергове засідання правління Громадської ради при облдержадміністрації.

Члени правління обговорили участь у Регіональному форумі громадських ініціатив «Я змінюю».

Планується, що форум об’єднає понад 100 представників і представниць інститутів громадянського суспільства, влади та соціально відповідального бізнесу Вінниччини. Окрім того, на захід запрошено регіональних представників і представниць міжнародних донорів, які надають грантову підтримку. Вони матимуть змогу презентувати себе за спеціально відведеними столами, а учасники форуму дізнатись про ті пріоритетні напрями, які фінансуватимуться донорами у 2024 році.

Серед спікерів і спікерок – керівники і керівниці громадських організацій, які наразі реалізовують в області масштабні проєкти за організаційної і фінансової підтримки міжнародних донорів. Вони готові поділитись досвідом написання грантових проєктів для залучення безповоротної фінансової допомоги на проєкти спрямовані на підтримку Збройних Сил України, допомогу внутрішньо переміщеним особам, забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків для зменшення ґендерної нерівності, формування нульової толерантності до насильства, дискримінації за ознакою статі та множинної дискримінації, розвінчання ґендерних стереотипів, протидії торгівлі людьми, медіаграмотності, формування стійкості та протидії негативним інформаційним викликам – дезінформації, фейкам та пропаганді під час війни, розвиток інклюзивного середовища, упровадження інструментів електронної демократії.

Пропозиції озвучені під час роботи в групах будуть відповідним чином оформлені та направлені Секретаріату Кабінету Міністрів України для можливої імплементації до законодавчих актів України.