26 квітня у великій залі Вінницького обласного молодіжного центру «Квадрат» відбувся пленум Вінницької обласної ради організації ветеранів України.

Головне питання порядку денного – виконання статутних завдань організації, посилення інституційної спроможності та удосконалення структури обласної, міських, районних і первинних організацій ветеранів України.

«Після оновлення адміністративно-територіального устрою області наша організація працює над створенням нової структури обласної організації ветеранів. Головний пріоритет – це посилення інституційної спроможності ветеранських організацій на місцях і залучення додаткового фінансування. Обласна організація ветеранів з перших днів повномасштабної війни допомагає Збройним Силам України, підтримує внутрішньо переміщених осіб і соціально незахищені верстви населення. Ми розуміємо складнощі, які існують зараз у державі, негативні виклики часу, але в той же час не маємо права зупинити діяльність ветеранських організацій Вінниччини. Сьогодні ми продовжуємо працювати на Перемогу», – зазначив голова Вінницької обласної ради організації ветеранів України Володимир Мазур.

За словами заступника голови Вінницької обласної ради організації ветеранів України Петра Бойка, організація об’єднує близько 350 тисяч ветеранів Вінниччини. Представники від організації входять до складу консультативно-дорадчих органів – Громадської ради при облдержадміністрації та Громадської ради при обласній Раді.

Протягом минулого року, окрім інших заходів, проведено 10 круглих столів з тематики поліпшення соціального забезпечення ветеранів, національно-патріотичного виховання дітей та молоді, реформування сфери охорони здоров’я, а також налагодження співпраці та партнерських стосунків з місцевими органами виконавчої влади.

«Ми намагаємось на практиці втілювати соціальну політику держави на місцях і сприяти розвитку громадянського суспільства у Вінницькій області», – підкреслює Петро Бойко.

Сьогодні Вінницька обласна організація ветеранів України залишається надійним партнером місцевих органів виконавчої влади у справі соціальної підтримки ветеранів Вінниччини.