Сьогодні директор та представники Департаменту з питань оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами відвідали Форум «Безпека критичної інфраструктури та гуманітарна протимінна діяльність» в «Воєнній програмі Сергія Згурця» у місті Київ.

 

Виставковий бренд SECURITY 2.0 (виставка «Безпека») протягом 27 років є майданчиком для зустрічей фахівців з безпеки та демонстрації інноваційного обладнання і технологій.

 photo

В умовах широкомасштабної збройної агресії та ракетно-бомбових ударах, атаках БПЛА актуальною є потреба у вирішенні питань безпеки у всіх сферах життя та діяльності, безпеки території, населення, а також безпека на виробництві та у агросекторі.

Одним із пріоритетних напрямів є підвищення безпеки критичної інфраструктури для забезпечення життєдіяльності населення та діяльності органів державної влади та відповідних структур та підприємств. Крім того, беззаперечно від захищеності об’єктів залежить національна безпека.

 

У рамках форуму були розглянуті наступні питання:

Технології й техніка для забезпечення безпеки об’єктів критичної інфраструктури від несанкціонованого втручання.

Аудит та оцінка безпеки критичної інфраструктури, стану захищеності критичної інфраструктури.

Методи і технології підвищення захисту, спрямовані на своєчасне виявлення, запобігання і нейтралізацію загроз безпеці об‘єктів критичної інфраструктури, а також мінімізацію та ліквідацію наслідків у разі їх реалізації.

Несанкціоноване втручання: фізичне проникнення, використання мережі (кіберзлам).

Функціональність, безперервність роботи об’єкта, його цілісність і стійкість критичної інфраструктури за будь-яких умов.

Крім того, спікерами форуму були висвітлено теми комплексної безпеки промисловості та енергетики. Отримані нові знання у сфері безпеки життя та  протимінної діяльності.