Нещодавно у місті Вінниці та області відбулась знаменна подія. Вінницьке вище професійне училище поліції охорони відзначило 50 річчя від дня свого створення. Керівництво училища, його працівників та здобувачів освіти, від імені Начальника обласної військової адміністрацї Сергія БОРЗОВА привітав Директор Департаменту з питань оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами Богдан ЗУБЧИК. 

Свою славну історію училище розпочало писати у березні 1993 року, коли була створена Вінницька республіканська школа підготовки молодшого та середнього начальницького складу позавідомчої охорони (нічної міліції). Протягом 50 років заклад багаторазово змінювався, оновлював технічну та матеріальну базу, аби на сьогоднішній день готувати професійних поліцейських підрозділу Національної поліції України поліції охорони і стати Вінницьким вищим професійним училищем Департаменту поліції охорони.

Відзначення ювілею училища проходило 23 березня 2023 року. Цього дня в училищі відбувалось також складення Присяги на вірність українському народові 73 поліцейських. Начальник Департаменту поліції охорони полковник поліції Олексій Березневич вперше відвідав навчальний заклад, виступив з вітальними словами та вручив почесні нагороди працівникам та слухачам.

Директор Департаменту з питань оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами обласної військової адміністрації Богдан Зубчик вручив кращим працівникам училища Почесні грамоти обласної військової адміністрації та обласної ради.

Начальник училища Олександр Залізняк ознайомив гостей з навчально-методичною базою училища.

 

    

 

Директор Департаменту

Богдан ЗУБЧИК