20 липня вдень: |
Мінлива хмарність, короткочасний дощ, гроза, місцями град. Вітер північно-східний, 7-12 м/с, місцями шквал 15-20 м/с. Температура 24-29°. |
21-22 липня: |
Хмарно з проясненнями, 21.07 короткочасний помірний, місцями значний дощ, 22.07 короткочасний дощ, гроза, вдень місцями град. Вітер південно-західний, 7-12 м/с, вдень місцями шквал 15-20 м/с. Температура вночі 14-19°, вдень 22-27°. |
За попередніми даними: |
|
23-24 липня: |
Без опадів. Температура вночі 12-17°, вдень 22-27°. |
Прогноз пожежної небезпеки на території області на 20.07 - 22.07.2021 року:
20.07.21р. у Хмільнику, Вінниці спостерігатиметься надзвичайна 5-го класу пожежна небезпека, в Білопіллі, Липовці та Жмеринці висока 4-го класу, в Гайсині середня 3-го класу пожежна небезпека.
На переважній частині території області 21-22.07.2021р відбудеться зниження пожежної небезпеки до малої 2-го класу, в Білопіллі до середньої 3-го класу пожежної небезпеки.
Гідрологічна обстановка:
На річках області коливання рівнів води в залежності від інтенсивності опадів.
Використовувався матеріал прогнозу погоди
Вінницького обласного центру з гідрометеорології
Ймовірність виникнення надзвичайних ситуацій і подій:
Під час грозової діяльності, граду не виключені тимчасові ускладнення у роботі енергетики, зв’язку, комунального та сільського господарства.
Враховуючи метеорологічну обстановку та з метою запобігання виникненню небезпечних подій Департамент цивільного захисту попереджає про необхідність:
- неухильного виконання заходів карантину для запобігання поширенню на території області гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 (https://covid19.com.ua/, http://www.vin.gov.ua/koronavirus-operatyvna-informatsiia);
- запобігання ураженню блискавкою;
- обмеження перебування на сонці;
- дотримання правил поведінки в місцях масового відпочинку, особливо на водних об’єктах (з початку купального періоду /з 01.05.21/ на сьогоднішній день на водних об’єктах області загинуло 25 осіб, з них 2 дитини);
- запобігання укусів комахами, кліщами, зміями;
- дотримання правил приготування та зберігання продуктів харчування;
- уважного збирання і вживання дикорослих грибів,
а також нагадуємо про заборону розведення багать на відкритих територіях.