Департамент з питань оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами Вінницької обласної державної адміністрації  від імені Голови обласної державної адміністрації Сергія БОРЗОВА сердечно вітає полковника Миколу Григоровича ГОВОРУЩАКА зі славним ювілеєм – 60- річчям з дня народження та високу оцінку його діяльності керівництвом області.

      Понад 40 років Микола Григорович віддав служінню Вітчизні заради збереження спокою та безпеки громадян нашої держави. На всіх ділянках роботи в пожежній охороні, правоохоронних органах Вінниччини та у Державній службі з надзвичайних ситуацій зарекомендував себе добросовісним працівником та досвідченим керівником.

    Розпочавши у 1980 році після закінчення Черкаського пожежного училища МВС СРСР свою службу в тодішньому Вінницькому училищі професійної підготовки працівників воєнізованої  пожежної охорони МВС України на посаді начальника караулу учбової воєнізованої пожежної частини та викладача училища, пройшов славний шлях від лейтенанта до полковника  та сьогодні очолює один з найкращих навчальних закладів Державної служби з  надзвичайних ситуацій України. Неоціненним є його особистий внесок у створення та розвиток матеріально-технічної бази навчального закладу, який він очолює.

 

     Училище сьогодні є гордістю міста Вінниці. Урочисті прийняття присяги її курсантами та ліцеїстами на Європейській площі, змагання з пожежно-прикладного видів спорту та інші заходи, які проводяться училищем в обласному центрі, завжди стають для міста знаковими подіями, а молоді та одягненні в однострої курсанти та ліцеїсти училища на її вулицях стали ознакою його значимості у питаннях підготовки висококваліфікованих фахівців для сфери забезпечення безпеки життєдіяльності населення усієї держави.  

   

        Шановний Миколо Григоровичу !

         В цей гарний травневий день, коли весна буяє буйним цвітом сердечно бажаємо Вам міцного здоров’я, миру та усіляких гараздів. Нехай в душі завжди буде весна, а Ваша неспокійна вдача, творчий підхід та бажання до вдосконалення усього до чого Ви мали відношення у Вашому житті не згасає до сотні літ, які Ви маєте обов’язково прожити.

 

        Нехай подальші роки Вашого життя та служби у сфері забезпечення безпеки життєдіяльності населення нашої держави будуть такими ж плідними та багатогранними, як попередні.

        Злагоди та добробуту Вашій родині та здійснення усіх подальших життєвих планів та задумів.