Відповідно  до Плану основних заходів цивільного захисту області на 2019 рік, 4 вересня проведено командно-штабне навчання з органами управління Козятинської районної ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту.

        Було відпацьовано питання організації переведення цивільного захисту  району з мирного на особливий період.

      В ході навчання підвищено навички роботи комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при організації і проведенні заходів по захисту населення в умовах мирного часу та особливого періоду.

      Фахівцями Департаменту цивільного захисту оцінено рівень підготовки органів управління та сил цивільного захисту району, порядок організації взаємодії спеціалізованих служб цивільного захисту при виконанні завдань за призначенням.

      Під час навчання на території району були змодельовані умови, які вимагали негайних організаційних і практичних дій щодо захисту населення та забезпечення його нормальної життєдіяльності.

         Перевірено стан готовності системи оповіщення керівного складу та населення про загрозу і виникнення надзвичайних ситуацій, а також постійне інформування його про наявну обстановку.

   Оповіщення керівного складу, членів комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, працівників райдержадміністрації, керівників спеціалізованих служб проведено досить організовано, всі члени комісії прибули у встановлені терміни.

       Була   організована   робота   запасного   пункту   управління  райдержадміністрації для збору та узагальнення інформації про наявну обстановку.

      У зв’язку з обстановкою, що склалась по навчанню, відбулося засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під керівництвом голови райдержадміністрації – Слабчука Юрія Олексійовича, який показав знання і впевненність у порядку дій у разі загрози або виникнення любої надзвичайної ситуацій та особливого стану.

      Члени комісії обстановкою, що склалася на час проведення засідання, володіли. Начальники спеціалізованих служб цивільного захисту в цілому були готові до доповідей та надання пропозицій в рішення комісії.

      Відповідально поставилися до виконання заходів з приймання евакуйованого населення члени комісії з питань евакуації під керівництвом першого заступника голови районної державної адміністрації Булавського Ігоря Олександровича. Було організовано в приміщенні районної державної адміністрації пункт приймання евакуйованих, всі члени  приймального пункту обов’язки знали та досконало володіли ситуацією.

      Дії керівного складу цивільного захисту району з організації і проведення рятувальних та інших невідкладних робіт у ході ліквідації наслідків дорожньо-транспортної пригоди були злагоджені і проведені у встановлені терміни.

      На високому рівні відпрацьовані ввідні, протокол та організовані карантинні заходи при загрозі або виникненні осередку небезпечної інфекції «пташиний грип» на території району (с. Сокілець) начальником спецслужби захисту тварин і рослин.

     

В ході всього навчання відмічаємо плідну роботу особового складу спеціалізованих служб цивільного захисту району: протипожежної служби під керівництвом Світлишина Дмитра Вікторовича, служби охорони публічного (громадського) порядку Сушко В’ячеслава Вікторовича, матеріально-технічного забезпечення Дейнеки Олени Вікторівни, медичної спеціалізованої служби Кравчука Олександра Миколайовича, служби енергетики Матусевича Юрія Анатолійовича, транспортного забезпечення Бех Леоніда Анатолійовича, комунально-технічного забезпечення Хоменко Олега Васильовича, інженерної служби Набокової Алли Борисівни.

      Підсумки відпрацювання практичних дій були обговорені на місцях їх проведення і при заслуховуванні керівного складу служб цивільного захисту.

      За результатами проведеного командно-штабного навчання органи управління та сили цивільного захисту району показали достатній рівень підготовки до виконання дій за призначенням.

      Навчання пройшло досить організовано, тема і навчальні питання відпрацьовані. Цілі його досягнуті.

      За результатами командно-штабного навчання фахівцями Департаменту цивільного захисту відпрацьовані узагальнені матеріали, на підставі яких буде відпрацьовано план усунення виявлених недоліків та організовано роботу щодо його виконання.