Вінниччина має величезний потенціал для розвитку аквакультури. Практично у кожній громаді є десятки водойм і цей потенціал потрібно розвивати та використовувати, як один із пріоритетів продовольчої безпеки.

За рекомендацією Державного агентства меліорації та рибного господарства України для розвитку рибного господарства та аквакультури у Вінницькій області необхідно розробити регіональну програму розвитку зазначеної галузі із врахуванням специфіки ведення рибного господарства області.

Для визначення цілей, пріоритетів, заходів з реалізації розвитку рибного господарства наказом начальника обласної військової адміністрації Сергієм Борзовим від 11 вересня 2023 року № 1190 було утворено робочу групу з розроблення проєкту Програми розвитку рибного господарства у Вінницькій області до 2030 року до складу якої були включені спеціалісти профільних структурних підрозділів, підприємств, установ, організацій Вінницької області.

Головними спеціалістами Департаменту правового забезпечення обласної військової адміністрації, Літньовським Павлом Олександровичем та Заїкою Катериною Миколаївною,  взято участь у першому засіданні робочої групи з розроблення проєкту Програми розвитку рибного господарства у Вінницькій області до 2030 року, яке відбулося 25 жовтня 2023 року.

На засіданні заслуховувалися напрацювання членів робочої групи, щоб почати розробку даної Програми, а також підкреслено, що Програма є актуальним питанням для забезпечення продовольчої безпеки держави та для належного функціонування рибної галузі області.

 

 

Директор Департаменту Грищук Інна Віталіївна

В. о. директора Департаменту правового забезпечення
Грищук Інна Віталіївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14, м. Вінниця, 21050

Іконка телефон

Приймальня: (0432) 65-17-65