Робочою групою 01 вересня 2023 року проведено зустріч з представниками Національного саб-кластеру гендерно зумовленого насильства (ГЗН) та представниками окремих громадських організацій.

Участь у заході взяв головний спеціаліст відділу правового забезпечення структурних підрозділів обласної військової адміністрації управління правового забезпечення діяльності структурних підрозділів обласної військової адміністрації Департаменту правового забезпечення обласної військової адміністрації Івченков Владислав Ігорович.

Представник Національного саб-кластеру ГЗН презентував інформацію про наявні послуги для постраждалих від ГЗН та спеціалізовані сервіси для включення до системи перенаправлення до відповідальних державних органів та установ в регіоні: фінальний перелік сервісів для карток перенаправлення.

Працівниками департаменту соціальної та молодіжної політики обласної військової адміністрації поінформовано про проведені заходи в рамках співпраці між суб’єктами взаємодії у сфері запобігання та протидії домашньому насильству та/або насильству за ознакою статі протягом І півріччя 2023 року.

Зокрема, поінформовано про розподілення субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на створення в територіальних громадах області мережі спеціалізованих служб підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства та / або насильства за ознакою статі відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 02 червня 2023 року № 559 «Про затвердження Порядку та умов надання у 2023 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на створення мережі спеціалізованих служб підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі».

Також, учасники заходу обговорили поточні та заплановані заходи щодо запобігання та захисту від гендерно зумовленого насильства в області.

 

 

Директор Департаменту Грищук Інна Віталіївна

В. о. директора Департаменту правового забезпечення
Грищук Інна Віталіївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14, м. Вінниця, 21050

Іконка телефон

Приймальня: (0432) 65-17-65