Заступник директора Департаменту охорони здоров'я та реабілітації ОДА Тетяна Бондаренко, виступаючи на нараді зазначила, що епідситуація на Вінниччині залишається нестабільною, щоденно зростає кількість хворих. Станом на сьогодні в області 7,5 тисяч хворих та 323 особи померли.
За словами Тетяни Бондаренко, наразі в області розгорнуто 2479 ліжок. Активно йдуть роботи по забезпеченню ліжок киснем. Відсоток забезпечення киснем ліжок для ковідних хворих в області збільшився до 67 %, деякі райони вже досягли стовідсоткового забезпечення.
Наступний блок питань стосувався інформації від голів РДА та міських голів щодо питань, які вказані в порядку денному – це використання коштів субвенції з державного бюджету, динаміка робіт по забезпеченню додаткових ліжок киснем, діяльність мобільних груп центрів персинної медико-санітарної допомоги і виконання завдань, визначених в попередніх протокольних рішеннях за наслідками нарад з головами РДА.
Особливу увагу акцентували на забезпечення страхування медичних працівників у випадку захворювання на COVID-19 – вкотре наголошувалося на стовідсотковому охопленні страхуванням лікарів. Наразі застраховано 398 лікарів – це близько 80 % від загальної кількості, і 798 медичних сестер (із 835 медсестер в загальному). Тетяна Бондаренко наголосила на необхідності дотримання відповідності поданої інформації з реальною наявністю страхових полісів для медичних працівників.
Учасники наради поінформували про виконання завдань, визначених у відповідних протокольних рішеннях.
Підбиваючи підсумки, Сергій Здітовецький дав низку доручень за відповідними напрямками роботи, зокрема, у напрямку посилення контролю над освоєнням коштів державної субвенції.