Комунальне некомерційне підприємство

«Подільський регіональний центр онкології Вінницької обласної Ради»

 

НАКАЗ

№99                                                                             від 30.03.2020

 

«Про організацію функціонуванняКНП ПРЦО ВОР»

на періодоголошеннякарантину в зв’язку звиявленням

випадків COVID-19 в умовахзакладу

 

Враховуючи факти лабораторного підтвердження (27-28 березня 2020р.) випадків зараження COVID-19 у співробітників урологічного відділення та пацієнта урологічного відділення закладу з урахуванням рекомендацій наданих адміністрації лікувального закладу епідеміологами ДУ «Вінницький обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України»,

НАКАЗУЮ:

  • Заступнику директора по медичній частині Клибанівському В. В., заступнику директора по хірургічній роботі Гудзю О.С., заступнику директору по поліклінічній роботі Магдебурі Л.П., заступнику директора по медсестринствуХмельовській А.П.

1.1 Призупинити на період дії карантину в Україні та регіоні (орієнтовно до 24 квітня 2020 р.) госпіталізацію планових онкологічних хворих до відділень хірургічного профілю КНП «ПРЦО ВОР».

1.2 Адміністраціязакладу, а також відділенням радіології, хіміотерапії, клініко-діагностичної лабораторії, поліклінічного відділення(за виключенням урологічного кабінету), рентгенологічного відділення, ендоскопічне відділення, УЗД відділення, відділення радіонуклідної діагностики, АГЧ, харчоблок функціонує у звичному режимі з урахуванням обмежень рекомендованих на період епідемії COVID-19 в Україні, дотримання окремих розпоряджень ДОЗ ВОДА у даній ситуації

1.3 Провести належні протиепідемічні заходи та дезінфекцію в урологічному відділенні хірургічного корпусу та поліклінічному корпусі в період вихідних (28 та 29 березня 2020 р.).

1.4 Провести 30.03.2020 р. обстеження співробітників відповідно до кількості виділених закладу для обстеження контактних осіб матеріалів, шляхом постановки ПЛР на COVID-19 в умовах обласного лабораторного центру Держсанепідемслужби Вінницької області, які контактували з інфікованими працівниками. Працівників, які були в близькому контакті з інфікованими COVID-19 працівниками закладу, шляхом самоізоляції в домашніх умовах.

1.5 Вирішити питання, щодо доцільності самоізоляції співробітників онкоцентру, які були у ближньому контакті з інфікованими COVID-19 працівниками закладу, шляхом самоізоляції в домашніх умовах.

2.0 Заступнику директора КНП «ПРЦО ВОР» по медсестринствуХмельовській А.П., зав.урологічним відділенням онкоцентруЦерковнюку Р.Г.:

2.1 Скласти списки всіх виписаних з урологічного відділення пацієнтів в період з 23-27.03.2020 р. підготувати окремо список працівників урологічного відділення та онкоцентру, які перебували в безпосередньому контакті з інфікованими коронавірусом медпрацівниками КНП «ПРЦО ВОР» (З 23-27.03.2020 р.)

2.2 Передати інформацію про всіх виписаних пацієнтів з урологічного відділення закладу через ДОЗ ВМР та ДОЗ ВОДА під спостереження сімейних лікарів за місцем проживання. В подальшому при виписці пацієнтів з відділення, при оформленні виписки інформувати сімейних лікарів про можливий контакт даного пацієнта з особою підозрілою на інфікування COVID-19.

3.0 Заступникам директора КНП «ПРЦО ВОР», завідуючим спеціалізованими відділення хірургічного профілю закладу:

3.1 Призупинити на період дії карантину (до 24.04.2020 р.) надання планової хірургічної допомоги  в умовах спеціалізованих відділень закладу. При виявленні онкохворих з ознаками ургентних хірургічних станів направляти (жителі міста) на лікування до МКЛ ШМД м.Вінниці та ВОКЛ ім. М.І. Пирогова (жителі області).

3.2 Визначитись та направити на рівень адміністрації закладу списки співробітників відділень, які необхідні у даний час у даному підрозділі для забезпечення лікувального процесу.

3.3 Подати у відділ кадрів КНП «ПРЦО ВОР» заяви співробітників на квітень поточного року щодо відпусток без збереження зарплати та планові щорічні відпустки (з 01.04.2020 р).

4.0 Заступнику директора по хірургічній роботі онкоцентруГудзю О.С.: переглянути та у разі необхідності доповнити попередньо сформованих графік чергування лікарів по стаціонару на період квітня 2020р.Врахувати обов`язкову присутність лікаря анестезіолога-реаніматолога з 830 до 1600 та чергових по закладу лікарів (з 1600 до 2100 та з 2100 до 900 наступного дня).

5.0 Заступнику директора, зав. аптечним складом Хмельовській А.П.: забезпечити функціонуючі відділення закладу у період карантину необхідними та наявними у лікувальному закладі засобами індивідуального захисту та засобами дезінфекції, що наявні у КНП «ПРЦО ВОР».

6.0 Заступнику директора по поліклінічній роботі Магдебурі Л.П., зав. хіміотерапевтичним віддділеннямШевні С.П., зав.радіологічним відділенням Григоренко С.В. - контролювати чіткість збору епіданамнезу у пацієнтів з обов’язковим відображення в первинні медичні документації. В виборі методу лікування перевагу, надавати амбулаторному варіанту надання спеціалізованої медичної допомоги радіологічним та хіміотерапевтичним пацієнтам. Виконувати дотримання запровадженого режиму суворого карантину обумовленого епідемією COVID-19.

7.0 Заступнику директора по медичній частині Клибанівському В.В., секретарю Міновій Н.Ю. - копію даного наказу передати на рівень ДОЗ ВОДА.

8.0 Заступнику директора по оргметод роботі Хмеляр А.В. - довести інформацію про зміни в організації роботи закладу на період карантину (до 24.04.2020 р.) до територіальних лікувальних закладів Вінницької області.

9.0 Контроль за виконанням даного наказу залишаю за собою.

 

 

Директор КНП «ПРЦО ВОР»                                            Шамрай В.А.