Учасники наголошували на необхідності облаштування  лікувальних осередків для дітей та підлітків, що  потребують особливої соціальної уваги та підтримки. Як пояснюють фахівці відвідувачам молодшого віку у центрах надаватиметься реабілітаційна та психологічна допомога.

-Один із таких центрів є на базі Вінницького спеціалізованого будинку дитини з ураженням центральної нервової системи та порушенням психіки, - розповідає головний спеціаліст відділу лікувально-профілактичної допомоги дитячому населенню обласного ДОЗ Лариса Бевза.

 Другий  такий осередок планується створити для дітей, які стали жертвами домашнього насилля. Третій центр буде призначений для корекції харчової поведінки. Його планують започаткувати на базі обласного дитячого кардіоревмасанаторію.

Як говорить головний лікар закладу Лариса Мовчан, спеціалісти та необхідна база для створення такого центру у закладі є.

-На базі карідосанаторію працюють психологи, дієтологи, гатсронетерологи, які мають змогу надавати допомогу у такому центрі. Корекція харчової поведінки нині досить актуальна тема.

На актуальності правильного харчування та психічного здоров’я дітей наголошувала дитячий психіатр Ольга Мостова. Вона пояснила, що  чимало дітей області, особливо дівчат, страждають  на анорексію, булімію. А це – нервові розлади, які пов’язані з порушенням харчової поведінки.

-Сьогодні у лікарні ім. Ющенка перебувають 16 пацієнток шкільного та старшого віку, хворих на анорексію. Але таких пацієнток і пацієнтів значно більше, адже не всі звертаються до лікарів.  Процес одужання досить тяжкий та потребує зусиль не лише медиків, але й психологів. Створення центру харчової поведінки на базі кардіосанаторію дозволить швидше розпізнавати такі хвороби саме у цьому закладі, - додає Ольга Мостова.

Дитячий психіатр розповіла про небезпеку та основні симптоми анорексії та булімії, а фахівці отримали змогу почути відповіді на запитання, що їх цікавили.