Сьогодні працівники Департаменту гуманітарної політики Вінницької облдержадміністрації взяли участь у конференції за підсумками обласного конкурсу волонтерських проєктів «Благородні серця» та патріотичного флешмобу «Мій Гімн Перемоги», яка відбулась у Вінницькому обласному молодіжному центрі «Квадрат». Організатори проведення - Вінницький обласний центр туризму, спорту, краєзнавства та екскурсій.

   Зі вступним словом виступила  Лариса СТРАШЕВСЬКА – заступник начальника відділу дошкільної, шкільної, позашкільної та інклюзивної освіти управління освіти та науки Департаменту гуманітарної політики облдержадміністрації, яка подякувала усім присутнім за волонтерську допомогу, безкорисливу працю,  та зазначила, що українська армія сьогодні переживає нелегкий час в боротьбі проти окупантів.  «Бути волонтером – це важлива і відповідальна місія, - зазначила вона, -  і тому, хто хоч раз побував у ролі волонтера, дуже важко відмовитися в подальшому від цього заняття. Це стає способом життя». 

   Лідія ЮХНОВИЧ – директор Вінницького обласного центру туризму, спорту, краєзнавства та екскурсій, подякувала усім за участь  у конкурсі та зазначила що, світ тримається на небайдужих, чуйних людях, не здатних пройти повз, завжди готових допомогти і надати підтримку.

   Також зі словами вдячності перед присутніми виступили Юлія ПІСКУНОВА - заступник голови благодійного фонду "Миротворець України", Флора ВІНОКУРОВА - волонтер, директор "Євролайф Україна,  Павло ПРОДАН - волонтер, голова правління ГО "Добро немає кордонів".

   Переможці конкурсу були  нагороджені грамотами:

  1. КЗ «Вінницький ліцей №3 ім. М. Коцюбинського»
  2. КЗ «Вінницький ліцей №29»
  3. Дашівський ліцей Дашівської селищної ради
  4. К3 «Вінницький гуманітарний ліцей Nº1 імені М.І. Пирогова»
  5. Баланівський ЗЗСО І-ІІ ст. Бершадської міської ради
  6. КЗ «Тростянецький ліцей» Вороновицької селищної ради
  7.  КЗ «Вінницький ліцей Nº7 ім. Олександра Сухомовського»
  8. КЗ «Жмеринський ліцей Nº3» Жмеринської міської ради
  9. Тульчинський ліцей Nº3 Тульчинської міської ради
  10. КЗ «Вінницький ліцей Nº20»

   Решта закладів освіти, які приймали участь у конкурсі, отримали подяки.

    І на завершення хочеться сказати: сьогодні волонтерство демонструє високу моральність, солідарність у вчинках та патріотизм, який зараз об’єднав українців. Все буде Україна!