29 лютого, Сергій Борзов - голова обласної військової адміністрації та голова Відділення Національного Олімпійського комітету України у Вінницькій області, відзначив кращих спортсменів, тренерів, також та журналістів, тих хто зробив вагомий внесок у розвиток спорту області. 

  Так, кращим спортсменом січня став Антон НАГОРНЯК. Він встановив рекорд України в легкоатлетичному семиборстві на чемпіонаті України з легкої атлетики серед юніорів.  А кращою спортсменкою лютого є Ганна ДАВИДОВА. Дівчина стала чемпіонкою Європи у сумі двоборства та здобула дві срібні нагороди на чемпіонаті Європи з важкої атлетики серед чоловіків та жінок. 

  27 лютого, у Вінниці відбулось відкриття міського етапу змагань проєкту «Пліч-о-пліч. Всеукраїнські шкільні ліги», який реалізують за ініціативи Президента України Володимира Зеленського.

У проєкті зареєстровано 103 команди 42 закладів загальної середньої освіти Вінницької МТГ:

футзал – 34 команди;

волейбол – 31 команда (15 команд дівчат, 16 команд юнаків);

баскетбол – 17 команд (4 команди дівчат, 13 команд юнаків);

черлідинг – 12 команд;

спортивне орієнтування – 9 команд.

  Уже цього тижня команди закладів освіти почали змагатись за місце в фіналі міського етапу. Переможці отримають звання «Чемпіон міського етапу» та право змагатись в обласному етапі проєкту, який запланований на квітень цього року.

Міжнародні спортивні заходи - 7 (в т.ч. НТЗ – 6):      

    З 26 лютого до 03 березня в угорському Дьєрі відбувся чемпіонат Європи з кульової стрільби (пневматична зброя, 10 м).

    Спортсмени Вінницького Центру олімпійської підготовки у складі збірної України стали чемпіонами:

І місце у вправі ГП-тріо (стрільба з гвинтівки стоячи, 10м) зайняли:

Царьков Олег (ЗМС )

Гудзий Святослав (МСМК)

ІІ  місце у вправі ГП6-команда (стрільба з гвинтівки стоячи 10м, 60 пострілів)

Царьков Олег (ЗМС)

Гудзий Святослав (МСМК)

Старший тренер збірної команди України - вінничанка Леся Леськів.

    02 лютого до 03 березня, в м. По (Французька Республіка), проходив  НТЗ зі спеціальної фізичної підготовки з веслувального слалому, в якому брали участь спортсмени з Вінниці. 

  З 26 лютого до 05 квітня, в м.Мортагуа (Португацька Республіка), проходить НТЗ з веслування на байдарках і каное, в якому бере участь Дмитро Даниленко.

  28 лютого до 27 березня, в м. Вільштан’я (Італійська Республіка), проходить  НТЗ зі спеціальної фізичної підготовки з веслувального слалому, в якому беруть участь збірна команда області і України. 

  З 29 лютого до 30 березня, у Кастеллвекано (Італійська Республіка), проходить НТЗ з велосипедного спорту. У заході бере участь Обухівський В.

  З 01 до 30 березня, у Віголо (Італійська Республіка), проходить НТЗ з велосипедного спорту, в якому беруть участь Зозуля А., Титко Д.

  03-21 березня, в м. Краків (Польська Республіка), проходить  НТЗ зі спеціальної фізичної підготовки з веслувального слалому, в якому беруть участь спортсмени з Вінниці. 

Всеукраїнські спортивні заходи – 12 (в т.ч. НТЗ – 7):

   22-26 лютого, в м.Чернівці, відбувся чемпіонат України з волейболу серед чоловіків супер ліга (VІІІ тур).  

За підсумками  змагань, вінничани лідери: Волейбольний клуб «МХП-Ладижин» ШВСМ «Колос» м.Вінниця  здолали «Буревісник-ШВСМ» м. Чернігів в матчі 8-го туру, суперліги  з рахунком 3:0.

Ігри «фіналу восьми» серед чоловічих команд пройдуть 15417 березня.

   24 лютого до 01 березня, в м. Коломиї Івано-Франківської області відбувся чемпіонат України з пауерліфтингу, класичного жиму лежачи серед усіх вікових груп.  Представники Вінниччини вибороли 18 медалей (з яких: 7 золотих, 5 срібних, 6 бронзових).

В особистому заліку вінничани показали наступні результати

   У класичному жиму:

1 місце - Іван Чупринко - золото та два рекорди України у новій для себе категорії до 83 кг серед чоловіків;

2 місце - Павло Куліков, серед юнаків (до 120кг);

2 місце - Богдан Пасік, серед чоловіків (до 74кг);

3 місце - Владислав Криворучко серед юніорів (до 83кг);

   У класичному жиму лежачи:

1 місце-Олег Чеботаєв (до 74кг) та абсолютна першість серед юніорів;  

              Оксана Тимчишина (до 76кг);

              Вікторія Паламарчук (до 84кг);

              Вікторія Поліщук (понад 84кг);

              Олексій Столяренко (до 120кг).

2 місце–Марина Ковальова (до 69кг);  

              Володимир Добриднюк (до 93кг);

              Вадим Квасюк (до 120кг).

3 місце-Марина Ковальова (до 69кг);

              Олексій Буцький (до 66кг);

              Денис Павловський (до 74кг);

              Віктор Слободяник (до 93 кг);

              Олексій Литвінчук  (понад 120 кг).

  Денис Антошко - виконав норматив МСУ! Тренери Вадим Мохник, Іван Чупринко, Олексій Нагурний та Вікторія Поліщук.

   28 лютого до 03 березня, у м. Львів, пройшли Всеукраїнські змагання зі стендової стрільби "Кубком Галичини". У змаганнях брали участь 80 учасників. Збірну команду області представляли 7 спортсменів.

В особистому заліку вінничани показали наступні результати:

2 місце – Денис Павлюк, серед юніорів (траншейний стенд);

3 місце – Аміна Іщук, серед юніорок (траншейний стенд).

   29 лютого до 03 березня, в м.Чернівці, відбувся чемпіонат України з волейболу серед жіночих команд суперліги, плей-оф.

         “Добродій-Медуніверситет-ШВСМ” поступилися СК “Балта” 1:3 у підсумку.

   З 01 по 03 березня, у м. Ужгород, проходив чемпіонат України з греко-римської боротьби U-15.

За результатами змагань  два чемпіони України з Вінницької області:

1 місце - Рахман ГАМІДОВ (до 48 кг) - вихованець КЗ "Вінницька обласна комплексна дитячо-юнацька спортивна школа", Греко-римська боротьба Вінниця, СК "Олімп", тренер Тогрул ЮСІФЗАДЕ.

1 місце - Михайло ДІДИК (до 52 кг) - вихованець МДЮСШ «Вінниця», СК "Лідер" Вінниця греко - римська боротьба , тренер Ігор ПЕТРИК.

Вінницькі борці забезпечили своє місце у складі збірної команди України  та дві путівки на чемпіонат Європи у Грецію.

У загальному заліку збірна команда області посіла 4 місце серед 20областей України.

   02-03 березня, м. Київ, відбувся чемпіонат України серед ДЮСШ та СДЮШОР з легкоатлетичного багатоборства (двоборстства) у приміщенні серед юнаків та дівчат 2011 - 2012 р.н. та молодших. Загалом участь у змагання взяли 616 спортсменів з 23-х областей України та міста Києва.

Вінницька СДЮСШОР  посіла 2 місце у командному заліку серед СДЮСШОР України. А збірна команда Вінницької області посіла 7 місце серед 24 областей України.

В особистому заліку спортсмени області показали наступні результати:

1 місце - Макар Іжаківський двоборство, 60м+довжина;

2 місце - Анастасія Обертинська двоборство, 60м+жердина;

2 місце - Павло Муляр двоборство, 60м зб+200м;

3 місце - Артем Кувіла двоборство, 60м зб+200м;

3 місце - Олексій Мусійчук двоборство, 60м+жердина.

   З 02-03 лютого, у м.Києві відбувся чемпіонат України з таеквон-До серед юнаків, юніорів та дорослих. У змаганнях взяли участь 240 спортсменів з 16 регіонів держави. Збірну команду Вінницької області представляли 4 учасника та отримали наступні результати:

Золоту та бронзову медалі завоювала Марія Довбня у віковій категорії 12-14 років (1 місце-у розділі «Формальні вправи» та 3 місце – спаринг до 40кг). Тренер Валерій Довбня. 

   З 02-05 лютого, у м.Ужгород проходить чемпіонат України з вільної боротьби серед юнаків та дівчат, в якому беруть участь вінничани.

  13-26 лютого, у Львові, проходив НТЗ зі стрільби кульової. Брали участь вінничани Царьков О. та Гудзий С.

 19-28 лютого, в м.Київ, проходив НТЗ з боксу (заключний) із загальної фізичної підготовки до всесвітнього ліцензійного турніру ХХХІІІ Олімпійських ігор серед чоловіків, в якому брав участь Максим Яровий.

  З 26 лютого до 11 березня в м.Сколе (Львівська область), проходить НТЗ з боксу серед молоді, в якому бере участь Максим Шульга.

  02-24 березня, в м. Добротвір (Львівська область), проходить НТЗ з веслування на б/к. У спортивному заході бере участь  збірна команда області.

  Обласні спортивні заходи – 9 (в т.ч. НТЗ – 2):   

   26 лютого, м. Вінниця, відбувся чемпіонат області з таеквон-До серед дітей, юнаків та юніорів у розділі «Формальні вправи». У змаганнях взяли участь 33 учасника у складі 3 команд. За підсумками змагань сформована збірна команда області для участі у чемпіонаті України.

   27-28 лютого, у м. Вінниця, відбувся  чемпіонат області з баскетболу серед юніорок (U-17) 2007 р.н. та молодших. У змаганнях взяли участь 5 команд.  Результати змагань:

1 місце - МСДЮСШОР -09 з баскетболу  м. Вінниця;

2 місце - МСДЮСШОР-08 з баскетболу м. Вінниця;

3 місце - ДЮСШ м.Липовець;

4 місце - ДЮСШ м.Іллінці;

5 місце – КДЮСШ м.Козятин.

  02 березня, у м. Вінниця, пройшов черговий тур чемпіонату області «Волейбольна Ліга Поділля» серед чоловічих команд сезону 2023-2024 року. У змаганнях взяли участь 9 команд та сформували підсумкову вісімку фіналістів, перед вирішальним етапом змагань, який відбудеться  16 березня.

  29 лютого до 02 березня, у Вінниці, проведений чемпіонат області зі стрільби кульової серед юнаків та дівчат 2006 р.н..За підсумками змагань сформована збірна команда області для участі у чемпіонаті України.

  01-03 березня, у Вінниці, проведений чемпіонат області зі спортивного (пішохідного) туризму в приміщенні серед старших та молодших  юнаків та дівчат.  За підсумками змагань сформована збірна команда області для участі у чемпіонаті України.

  02-03 березня, у Вінниці, проведений чемпіонат області з кікбоксингу WAKO серед ДЮСШ та спортивних клубів у розділі  лоу-кік. За підсумками змагань сформована збірна команда області для участі у чемпіонаті України.

З 15 лютого до 03 березня, в смт Стрижавка, проходив НТЗ зі спеціальної підготовки до чемпіонату України з таїландського боксу Муей Тай. У спортивному заході брала участь збірна команда області.

  З 26 лютого до 10 березня, у Вінниці, проходить НТЗ з боксу серед юніорів та юніорок, в якому бере участь збірна команда області.

Інші заходи:

   01 березня, у селищі Літин відбулась фінальна частина чемпіонату Вінницької територіальної організації ВФСТ «Колос» з футзалу серед дівчат 2009-2010 років народження. До фіналу змагань, які тривали майже місяць, потрапили чотири команди.  Результати: І місце – Бар; ІІ місце – Шаргород; ІІІ місце – Глухівці; ІV місце – Тульчин.

  02 березня, смт. Томашпіль (ДЮСШ), відбулись фінальні змагання чемпіонату Вінницької територіальної організації ВФСТ «Колос» з футзалу серед чоловічих команд територіальних громад Вінниччини на підтримку Збройних сил України «З Україною в серці, з вірою у ЗСУ!». Стартували у чемпіонаті 32 команди. За результатами поєдинків визначились переможці та призерам чемпіонату:

1 місце – Ямпільська ТГ

2 місце – Іллінецька ТГ

3 місце – Томашпільська ТГ

4 місце – Глуховецька ТГ.

   01 березня, у м.Вінниця, відбувся товариський футбольний матч, де перемогу здобула вінницька команда «Нива» у команди ФСК «Маріуполь»  з рахунком 4:2.