Форма надання послуги: послуга надається в приміщенні суб’єкта, що надає соціальні послуги, у денний час протягом строку, необхідного для процесу активного гармонійного пристосування отримувача соціальної послуги до нових умов соціального середовища.

 

Термін надання послуги: послуга може надаватись короткостроково, періодично, довгостроково відповідно до індивідуального плану її надання .

 

Соціальні групи: особи, які перебувають у складних життєвих обставинах, у тому числі особи, які не мають медичних протипоказань для перебування в колективі: особи похилого віку; особи з інвалідністю; особи, які перебувають/перебували в спеціалізованих або інтернатних закладах; особи, які відбули покарання у вигляді обмеження або позбавлення волі на певний строк.

 

Умови надання послуги: безоплатно, за плату або з установленням диференційованої плати.

 

Документи, необхідні для отримання послуги: звернення (заява) потенційного отримувача або його законного представника до структурного підрозділу з питань соціального захисту населення або суб’єкта, що надає послугу.

 

Правові підстави для надання соціальної послуги: Державний стандарт соціальної адаптації (наказ Мінсоцполітики від 18.05.2015  № 514, зареєстрований в Міністерстві юстиції України 05.06.2015 р. за № 665/27110) за посиланням https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0665-15#Text

 

Підстави для відмови у наданні послуги: суб’єкт, що надає соціальну послугу, може відмовити отримувачеві соціальної послуги в її наданні, якщо за наявних ресурсів він не здатний задовольнити індивідуальні потреби отримувача соціальної послуги (відсутність кваліфікованих спеціалістів, матеріальної бази, вільних місць у суб’єкта, що надає соціальну послугу, наявність в отримувача соціальної послуги розладу психіки та/або поведінки, стану гострого алкогольного та/або наркотичного сп’яніння, ознак гострого захворювання).