Діючим положенням встановлено термін подачі заяв на виплату зекономлених частин субсидій до 1 вересня поточного року. Проте, на адресу Міністерства надходять чисельні звернення від громадян про об’єктивні обставини, через які вони не можуть подати заяву у встановлений строк.

“Постановою передбачається подовження терміну подачі заяв до 1 листопада цього року, якщо така заява не була подана до 1 вересня через незалежні від одержувача причини. Це допоможе громадянам реалізувати своє законне право на отримання виплат”.

Також, зазначеною постановою врегульовується питання впливу заборгованості на рішення про перепризначення субсидій на наступний опалювальний період.

Так, станом на сьогодні, субсидія не призначається на наступний період за наявності простроченої понад два місяці заборгованості з оплати послуг, поки така заборгованість не буде погашена або укладено договір про її реструктуризацію.

Проте, існують непоодинокі випадки, коли громадяни оскаржують у судовому порядку виставлену надавачем послуги суму заборгованості і тому відмовляються сплачувати відповідні кошти та укладати договір реструктуризації.

“Зазначеною постановою встановлюється, що до винесення рішення суду по суті, розмір заборгованості, що оскаржується, не береться до уваги, а субсидія перепризначається на наступний опалювальний період”.