Директор Департаменту агропромислового розвитку Олег Сідоров та фахівці Департаменту прийняли участь у науково-практичній «Інвестиції в мінеральне живлення», організатором якої виступив ГС «Агрокластер «АГРОВІН». Основні питання які були розглянуті на конференції:

  • стан справ в агропромисловому комплексі Вінниччини;
  • готовність аграріїв до весняно-польових робіт;
  • оптимізація живлення рослин без втрати урожайності.

«В зв’язку з обмеженими фінансовими ресурсами, що відчувають практично всі сільськогосподарські підприємства, в поточному році технологічні процеси під час вирощування сільськогосподарських культур будуть переглянуті в частині їх оптимізації та раціонального використання матеріально-технічних ресурсів», - відзначив Олег Сідоров. «В цілому ж структура посівних площ в поточному році дещо зміниться. Прогнозується зменшення площ під зерновими культурами   (з 50 % до 44 % до загальної площі посіву) та збільшення під технічними ( з 35 % до 41 %). Зокрема, прогнозується зменшення під кукурудзою на зерно – на 25% до показників 2022 року. Натомість площі під соняшником за прогнозом зростуть на 3 %, соєю – на 40 %, цукровими буряками - на 20%.»

На заході було розглянуто питання бронювання військозобов’язаних, які працюють в сільськогосподарському виробництві.

Довідково: 27 січня 2023 року вступила в дію постанова КМУ №76  «Деякі питання реалізації положень Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» щодо бронювання військовозобов’язаних на період мобілізації та на воєнний час». Нею затверджено новий Порядок бронювання військовозобов’язаних під час дії воєнного стану, а також Порядок та Критерії визначення підприємств, установ і організацій, які є критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період.