Харчова та переробна промисловість Вінниччини

Згідно даних ГУ статистики у Вінницькій області за 2018 рік індекс виробництва промислової продукції  в харчовій галузі, порівнюючи з аналогічним періодом 2017 роком зріс на 7,4%, та становить 107,4%.

Відтак, підприємства харчової та переробної промисловості збільшили обсяги виробництва:

 

    - м’яса великої рогатої худоби свіжого чи охолодженого -  на 5,5%

    (12,5 тис. тонн);

    - м’яса великої рогатої худоби замороженого -  на 8,6% (1,8 тис. тонн);

    - м’яса свійської птиці свіжого чи охолодженого (частини тушок) –

     на 4,4% (144,8 тис. тонн);

    - виробів ковбасних – на 17,4% (7,8 тис. тонн);

    - соків яблучних – на 72,1% (2,95 млн. дал.);

    - овочів консервованих – на 19,6% (3,4 тис. тонн);

    - джемів та желе фруктових – на 18,8% (25,7 тис. тонн);

    - сирів тертих, не плавлених -  на  11,9% (10,5 тис. тонн);

     - води не підсолодженої – на  13,7% (3,2 млн. дал.);

     -  води з додаванням цукру – на 7,3% (8,5 млн. дал.);

    - молока та вершків згущених – на рівні минулого року (2,2 тис. тонн);

    - печива солодкого – на рівні минулого року (14,5 тис. тонн).