Комунальне підприємство Вінницької міської ради «Вінницяміськтеплоенерго» (скорочене найменування – КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго» код ЄДРПОУ: 33126849, юридична адреса: 21021 Вінницька обл., Вінницький р-н, м. Вінниця, вул. 600-річчя, 13, тел. (043)-255-16-55, ел. пошта: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.).

Котельня КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго» розташована за адресою: Вінницька обл., Вінницький р-н, м. Вінниця, вул. Гонти.

Згідно Закону України «Про оцінку впливу на довкілля» № 2059 від 23.05.2017 р. діяльність котельні КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго» не відноситься до видів планованої діяльності та об’єктів, які підлягають оцінці впливу на довкілля.

Котельня КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго» призначена для опалення житлового будинку.

В приміщені котельні встановлено два газові котли STAB 063 АТОN потужністю 600 кВт кожен. Фонд роботи кожного газового котла – 4368 год/рік. Рік введення в експлуатацію 2023 р

Допоміжне обладнання – три свіч продувки. Фонд роботи свіч – 0,083 год/рік кожна. Рік введення в експлуатацію свіч – 2023 р.

Для забезпечення обладнання проммайданчика електроенергією за відсутності централізованого електропостачання використовують дизельний генератор DFAW-22 потужністю 16 кВт Режим роботи за необхідності, працює 900 год/рік. Рік введення в експлуатацію 2023 р.

Фактичний обсяг викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря для підприємства становить 442,988534 т/рік, з яких: найбільш поширені забруднюючі речовини – 1,827 т/рік, небезпечні забруднюючі речовини – 0,028 т/рік, інші забруднюючі речовини, присутні у викидах об'єкта – 0,008434 т/рік, забруднюючі речовини, для яких не встановлені ГДК (ОБРД) в атмосферному повітрі населених міст – 441,1251 т/рік.

Установки очистки газів на промисловому майданчику відсутні.

Дані щодо потенційних обсягів викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами від промислового майданчика усього – 1,865 т/рік.

Дані щодо потенційних обсягів викидів забруднюючих речовин від виробничих і технологічних процесів, технологічного устаткування (установок): 1.А.4.а.і Мале горіння – 1,865 т/рік.

Опис виробництв та технологічного устаткування, на яких повинні впроваджуватися найкращі доступні технології та методи керування не надається, так як на даному виробничому підприємстві такі виробництва і устаткування відсутні.

Заходи щодо скорочення викидів забруднюючих речовин – не передбачені.

Природоохоронні заходи щодо скорочення викидів забруднюючих речовин – не передбачені.

Для джерел викидів та забруднюючих речовин, які підлягають нормуванню, встановлюються нормативи викидів забруднюючих речовин відповідно до наказу Мінприроди №309 від 27.06.2006 «Про затвердження нормативів граничнодопустимих викидів забруднюючих речовин із стаціонарних джерел».

Для джерел викидів для речовин, на які не встановлені нормативи граничнодопустимих викидів відповідно до цього наказу, встановлюються величини масової витрати в г/с. Регулювання викидів від неорганізованих джерел здійснюється шляхом встановлення вимог.

Згідно розрахунку розсіювання забруднюючих речовин при роботі проммайданчика на межі нормативної СЗЗ та в зоні впливу не створюються наднормативні значення граничнодопустимих концентрацій забруднюючих речовин, що забезпечує дотримання санітарного законодавства та відповідає вимогам Державних санітарних правил охорони атмосферного повітря населених місць.

Пропозиції щодо дозволених обсягів викидів відповідають чинному законодавству.

Зауваження та пропозиції громадськості щодо дозволу на викиди приймаються протягом 30 календарних днів з дати опублікування інформації в газеті у Вінницькій обласній військовій адміністрації, що знаходиться за адресою: 21050, Вінницька обл., м. Вінниця, вул. Соборна, 70, тел. 0-800-216-433, ел. пошта: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її..

Додаток 1. повідомлення.pdf

Додаток 2. газета.pdf

Додаток 3. оголошення.docx