Мінрегіон крок за кроком вибудовує нове бачення архітектури в громадах. Зокрема, щодо впровадження інноваційних проєктних рішень навчальних закладів, які базуються на принципах зеленої архітектури та будівництва. Про це зазначила заступниця Міністра розвитку громад та територій Наталія Козловська під час презентації архітектурного проєкту «RESET 2022: енергоефективні зелені школи».

«Міністерство працює над реалізацією законодавчих ініціатив, які допоможуть громадам проєктувати та будувати навчальні заклади за новими будівельними нормами  і стандартами: енергоефективними, екологічними та інклюзивними», – наголосила Наталія Козловська.

Відтак у межах проєкту «RESET 2022: енергоефективні зелені школи» відбудеться щорічний Всеукраїнський архітектурний конкурс на краще проєктне рішення енергоефективної «зеленої школи майбутнього».

«Школа має бути ресурсозберігаючою, максимально зручною для учнів та з мінімальним впливом на навколишнє природне середовище», – підкреслила Наталія Козловська.

Також для підвищення обізнаності представників фахового середовища з принципами енергоефективного та екологічно безпечного будівництва буде проведено низку виїзних сесій, навчальних вебінарів, освітніх програм та дискусійних майданчиків у Львові, Харкові та Києві.

Зазначимо, проєкт «RESET 2022: енергоефективні зелені школи» реалізується за ініціативи Асоціації міст України та ГС «Бізнес за Партнерство». Його метою є створення інформаційно-комунікаційної платформи, яка сприяє сталому економічному розвитку територіальних громад на засадах енергозбереження та зеленого будівництва, та залучення архітектурного середовища до співпраці  з метою дослідження та опрацювання проблем місцевих громад,  обміну досвідом, творчими ідеями та фахових дискусій.

Джерело: https://www.minregion.gov.ua