Інформуємо, що строки обговорення проєкту «Методичних рекомендацій з підготовки звіту з оцінки впливу на довкілля для діяльності з видобування корисних копалин» продовжено ще на один тиждень - до 13 вересня включно.

Нагадаємо, Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України спільно з Командою підтримки реформ Міністерства, Національною асоціацією добувної промисловості України, а також з надрокористувачами, експертами та громадськістю, підготували проєкт «Методичних рекомендацій з підготовки звіту з оцінки впливу на довкілля для діяльності з видобування корисних копалин».

Документ розробили для використання у процедурі ОВД для таких видів планованої діяльності:

1) кар’єри та видобування корисних копалин відкритим способом, їх перероблення чи збагачення на місці на площі понад 25 га;

2) інше видобування корисних копалин, крім корисних копалин місцевого значення, які видобуваються землевласниками чи землекористувачами в межах наданих їм земельних ділянок з відповідним цільовим використанням (в тому числі, видобування нафти та природного газу);

3) видобування нафти та природного газу на континентальному шельфі;

4) видобування піску і гравію на землях водного фонду.

Очікуємо на Ваші зауваження та пропозиції на e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. .