Уряд затвердив Порядок відбору проєктів, які зможуть отримати фінансування у межах Рамкової угоди між Урядом України та Урядом Королівства Данія щодо реалізації програми Danida Business Finance в Україні. Йдеться про проєкти, що пов’язані з модернізацією місцевої інфраструктури. Про це повідомив Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.

«Прийняття постанови дає можливість підприємствам централізованого теплопостачання, водопостачання та водовідведення отримати додаткові фінансові ресурси на ремонт та модернізацію наявних споруд та мереж або будівництво нових», – зазначив Міністр Олексій Чернишов.

Аби взяти участь у відборі, проєкти мають відповідати таким вимогам:

• бюджет — не менше 13,5 млн євро;

• реалізуються на території України, крім тимчасово окупованих територій, а також прилеглих до них територій;

• є комерційно неокупними;

• відповідають Стратегії сталого розвитку «Україна — 2020» та цілям сталого розвитку України на період до 2030 року.

*Довідково

Рамкову угоду між урядами України та Данії було підписано 14 березня 2019 року та ратифіковано Верховною Радою 16 червня 2020 року.

Програма Danida Business Finance (DBF) реалізується Урядом Данії в рамках співпраці в цілях розвитку, та передбачає надання безвідсоткових позик для фінансування проєктів у сферах відновлювальної енергетики та підвищення енергоефективності водопостачання та водовідведення.