Об’єднання співвласників багатоквартирного будинку (ОСББ) витрачають менше часу для отримання грантів на термомодернізацію від Фонду енергоефективності. Про це повідомляє Офіс підтримки реформ Мінрегіону.

«Аналіз проходження 500 заявок демонструє: кількість часу, витраченого ОСББ на отримання грантів, зменшується. Це відбувається у тому числі завдяки спрощенню Фондом відповідних процедур програми “Енергодім”», – зазначають в Офісі підтримки реформ.

Зокрема, збільшилася кількість банків-партнерів у роботі з Фондом енергоефективності. Також тепер ОСББ можуть отримати консультації телефоном та подавати заявки до Фонду через поштові відділення (крім першої заявки). До того ж зменшилась кількість супровідних документів до заявки. 

Нагадаємо, раніше Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов презентував законопроєкт щодо комплексної термомодернізації будівель.

Довідково

Фонд енергоефективності – державна установа, яка надає інструменти для термореновації багатоквартирних будинків з ОСББ (об’єднання співвласників багатоквартирного будинку).

Програма Фонду енергоефективності реалізується у співпраці з Міжнародною фінансовою корпорацією IFC, Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH та Програмою розвитку ООН