Міністерство цифрової трансформації України запустило Цифрограм для держслужбовців.

Цифрограм – це національний тест, який дає можливість перевірити цифрову грамотність будь-якому громадянину. Декілька днів тому було опубліковано Цифрограм для вчителів. Нині ж презентовано нову фахову версію цього тесту для працівниців державної служби.

Це безкоштовний тест, розроблений на основі європейської концептуально-еталонної Рамки цифрових компетентностей для громадян ЄС (DigComp 2.1). Цей варіант тестування містить 90 запитань та оцінює 30 цифрових компетентностей, необхідних для роботи сучасного держслужбовця.

Які ж саме знання та навички можна перевірити:

основи комп’ютерної грамотності;

інформаційну та медіаграмотність;

створення цифрового контенту;

комунікація і взаємодія в цифровому суспільстві;

безпека в цифровому середовищі;

вирішення технічних проблем.

Сьогодні кожен держслужбовець має володіти переліком цифрових знань для того, аби не допустити повторення враження об’єктів інфраструктури вірусами, які призводять до втрати державно важливих даних. Адже найчастіше найслабша ланка у всіх технічних структурах – саме працівники. Також, питання вміння користуватися всією технікою та вирішувати елементарні проблеми – життєво важлива навичка для ефективності роботи будь-якого працівника, а тим паче, держслужбовця, який має бути прикладом для наслідування. Сфери створення контенту та роботи з даними, інформаційної і медіаграмотності, комунікації та взаємодії – це в цілому найнеобхідніші складові для роботи будь-якого службовця, тому саме Цифрограм для держслужбовців стане незамінним інструментом в щоденній роботі.

Цифрограм для держслужбовців доступний за посиланням: https://osvita.diia.gov.ua/digigram

Після складання тесту ви отримаєте електронний сертифікат і будете знати напевно, які цифрові навички потребують вдосконалення. До того ж, цей сертифікат можна додати до свого резюме.