29 червня під головуванням заступника Голови облдержадміністрації Сергія Здітовецького відбулось засідання обласної конкурсної комісії обласного фонду охорони навколишнього природного середовища.

Участь у засіданні взяли перший заступник голови обласної Ради Володимир Кістіон, начальник Управління розвитку територій та інфраструктури обласної державної адміністрації Марія Зонова, директор Департамент міжнародного співробітництва та регіонального розвитку обласної державної адміністрації Володимир Мережко та інші члени конкурсної комісії.

Розпочавши засідання, Сергій Здітовецький ознайомив присутніх з порядком денним та озвучив питання, які винесено на розгляд чергового засідання комісії.
«На сьогодні актуальним питанням для області залишається поводження з твердими побутовими відходами. Враховуючи, що потреба в коштах на реалізацію заходів значно перевищує планові обсяги фінансування, а також плани щомісячних надходжень до обласного екологічного фонду, обласною державною адміністрацією пропонуються до розгляду першочергові природоохоронні заходи за напрямами природоохоронної діяльності», - зазначив заступник Голови облдержадміністрації.
Розглянувши пропозиції щодо фінансування заходів спрямованих на придбання техніки, за допомогою якої у громадах Вінниччини здійснюватиметься утилізації відходів, члени комісії підтримали придбання 7 транспортних засобів для вивезення твердих побутових відходів на суму понад 10 млн грн у Гайсинську, Калинівську, Липовецьку, Оратівську, Студенянську, Тульчинську та Хмільницьку територіальні громади.

Крім того, під час засідання члени комісії обговорили фінансування заходів спрямованих на збереження природно-заповідного фонду, а саме санітарну обрізку крони дерев та видалення аварійних дерев.

Разом з тим, не менш важливі природоохоронні заходи, які одноголосно підтримали члени комісії – охорона і раціональне використання водних і природних ресурсів та ресурсів тваринного світу. Підтримавши ці заходи, в області буде забезпечено реконструкцію каналізаційних очисних споруд в с. Зарванці, очистка частини р. Вільшанка на території смт Турбів, реконструкція каналізаційної насосної станції в смт Крижопіль та інші.
Загалом членами обласної конкурсної комісії обласного фонду охорони навколишнього природного середовища підтримано фінансування природоохоронних заходів на суму майже 35 млн грн.