ВІННИЦЬКА ОБЛАСНА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ

 

НАКАЗ

 

16.04.2024

Вінниця

№ 247

 

Про надання соціальних послуг
у Вінницькій області у 2024 році

 

Відповідно до пункту 3 частини першої статті 13, пункту 2 статті 16, статті 18 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», пункту 9 прикінцевих положень Закону України «Про Державний бюджет України на 2024 рік», пунктів 6, 13 частини третьої статті 11 Закону України «Про соціальні послуги», постанов Кабінету Міністрів України від 01 червня 2020 року № 428 «Про затвердження Порядку регулювання тарифів на соціальні послуги», від  01 червня 2020 року № 429 «Про затвердження Порядку установлення диференційованої плати за надання соціальних послуг», від 01 червня 2020 року № 587 «Про організацію надання соціальних послуг»

 НАКАЗУЮ:

  1. Начальникам районних військових адміністрацій забезпечити контроль за цільовим використанням коштів, спрямованих на фінансування соціальних послуг, додержання вимог Закону України «Про соціальні послуги» та постанови Кабінету Міністрів України від 01 червня 2020 року № 587 «Про організацію надання соціальних послуг».
  1. Начальникам районних військових адміністрацій спільно з виконавчими комітетами сільських, селищних, міських рад забезпечити виконання рекомендацій щодо:

1) впровадження соціальних послуг у територіальних громадах з урахуванням особливостей, пов’язаних з воєнним станом в Україні, зокрема підтримане проживання, транзитне підтримане проживання/учбова соціальна квартира (будинок), супровід під час інклюзивного навчання, соціальна інтеграція та реінтеграція, соціальна адаптація, фізичний супровід осіб з інвалідністю, соціальний супровід при працевлаштуванні та на робочому місці, тимчасовий відпочинок для осіб, які здійснюють догляд за дітьми/особами з інвалідністю, стаціонарний догляд, екстрене (кризове) втручання, комплексна соціальна послуга з формування життєстійкості;

2) розробки та затвердження місцевих програм або внесення зміни до діючих програм на 2024 рік з метою надання соціальних послуг за рахунок бюджетних коштів та з установленням диференційованої плати залежно від доходу отримувача соціальних послуг особам пенсійного віку, дітям, особам з інвалідністю та іншими особам, які перебувають в складних життєвих обставинах з урахуванням потреби в межах територіальної громади;

3) фінансування прийнятих програм з метою надання соціальних послуг за рахунок бюджетних коштів та з установленням диференційованої плати залежно від доходу отримувача соціальних послуг, враховуючи затверджені тарифи на перебування отримувачів соціальних послуг в закладах, установах обласного рівня, зокрема інтернатних установах з 01 січня 2024 року;

4) урахування під час розроблення та затвердження місцевих програм надання соціальних послуг під час дії воєнного стану в Україні особам із числа внутрішньо переміщених осіб, що фінансуються у порядку, визначеному чинним законодавством України.

  1. Районним військовим адміністраціям про виконання вимог цього наказу інформувати Департамент соціальної та молодіжної політики обласної військової адміністрації до 05 числа щомісячно для узагальнення та подальшого інформування обласної військової адміністрації до 15 числа щомісячно.
  1. Рекомендувати сільським, селищним, міським радам запровадити та забезпечити надання послуги з прокату допоміжних засобів реабілітації, з урахуванням потреб Захисників та Захисниць України, яким не встановлено інвалідність.
  1. Сільським, селищним, міським радам про виконання пункту 4 цього наказу інформувати Департамент соціальної та молодіжної політики Вінницької обласної військової адміністрації до 01 травня та до 01 червня 2024 року.
  1. Департаменту соціальної та молодіжної політики обласної військової адміністрації вжити організаційних заходів щодо затвердження тарифів на соціальні послуги в обласних закладах/установах соціальної сфери Вінницької області.
  1. Контроль за виконанням цього наказу залишаю за собою.

 

Перший заступник начальника
обласної військової адміністрації 

Наталя ЗАБОЛОТНА