РОЗПОРЯДЖЕННЯ

 

10 лютого 2022 року

Вінниця

     № 56

 

 

Про проведення на Вінниччині

у 2022 році акції «Живі, поки

пам’ятаємо…»

  

Відповідно до Указу Президента України від 11 січня 2015 року № 69/2015 «Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні» та розпорядження Кабінету Міністрів України від 20 січня 2021 року № 37-р «Про заходи з увічнення пам’яті захисників України на період до 2025 року», з метою вшанування пам’яті уродженців Вінниччини, захисників України, які загинули/померли в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України учасників АТО/ООС на Сході України та Героїв Небесної Сотні, патріотичне виховання молоді на прикладах захисників, які віддали життя за Україну, сприяння усвідомленню українським суспільством ціни незалежності, необхідності захисту нашої держави та гідного вшанування пам’яті захисників України: 

  1. Затвердити заходи з проведення на Вінниччині у 2022 року акції «Живі, поки пам’ятаємо…» (далі – Заходи), що додаються. 
  1. Районним державним адміністраціям, виконавчим комітетам сільських, селищних та міських рад, структурним підрозділам обласної державної адміністрації забезпечити виконання Заходів, про що інформувати Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю обласної державної адміністрації протягом одного робочого дня після проведення заходу. 
  1. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на першого заступника Голови обласної державної адміністрації Наталю Заболотну. 

 

 

Голова обласної державної

адміністрації                                                            

                  Сергій БОРЗОВ

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

Розпорядження Голови

обласної державної адміністрації

10 лютого 2022 року № 56

  

Заходи

з проведення на Вінниччині у 2022 році акції

«Живі, поки пам’ятаємо…»

 

  1. З метою гідного вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні та захисників України, які загинули/померли в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, запровадити акцію «Живі, поки пам’ятаємо…», яка спрямована на патріотичне виховання молоді, усвідомлення українським суспільством ціни незалежності, необхідності захисту нашої держави та гідного вшанування пам’яті захисників, що віддали життя за Україну.

 

Департаменти обласної державної адміністрації:

інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю, гуманітарної політики,

районні державні адміністрації, виконавчі комітети сільських, селищних та міських рад.

                                                   Протягом 2022 року.

 

  1. Організувати та провести в містах та інших населених пунктах області в день народження Героя та у пам’ятні дні («День Героїв Небесної Сотні», «День добровольця», «День Героя», «День пам’яті захисників України») у закладах освіти, в яких навчалися Герої Небесної Сотні та загиблі/померлі учасники АТО/ООС, «Уроки пам’яті» за участю членів їх сімей, учасників бойових дій АТО/ООС, громадськості та учнівської молоді, спільний перегляд документального фільму «Забути Заборонено! ПАМ’ЯТАТИ!», а також інші інформаційні заходи, присвячені вшануванню пам’яті Героїв.

 

Департаменти обласної державної адміністрації:

інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю, гуманітарної політики,

районні державні адміністрації, виконавчі комітети сільських, селищних та міських рад.

                                                                        

  Протягом 2022 року.

  1. Розглянути питання щодо установлення пам’ятних знаків (пам’ятників, меморіальних дошок тощо) Героям Небесної Сотні та загиблим/померлим учасникам АТО/ООС, найменування (перейменування) на їх честь об’єктів місцевої інфраструктури (площ, вулиць, провулків тощо), закладів освіти, військових частин.

Районні державні адміністрації, виконавчі комітети сільських, селищних та міських рад.

 

Протягом 2022  року.

 

  1. Забезпечити:

 

1) упорядкування та утримання в належному стані пам’ятників і меморіальних дошок на честь Героїв Небесної Сотні та загиблих/померлих учасників АТО/ООС, а також місць їх поховань, зокрема напередодні державних свят та пам’ятних дат.

 

Районні державні адміністрації, виконавчі комітети сільських, селищних та міських рад.

 

Протягом 2022  року;

 

2) широке висвітлення акції в засобах масової інформації Вінниччини та на офіційних вебсайтах обласної державної адміністрації, районних державних адміністраціях та територіальних громад області під #Живі_поки_пам’ятаємо...

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю обласної державної адміністрації,

телерадіокомпанії Вінниччини, районні державні адміністрації, виконавчі комітети сільських, селищних та міських рад.

 

Протягом 2022 року.

  

Директор Департаменту

інформаційної діяльності та

комунікацій з громадськістю

обласної державної адміністрації                                  

   Світлана ВАСИЛЮК