РОЗПОРЯДЖЕННЯ

 

01 березня 2021 року

Вінниця

№ 167

 

Про внесення змін до Порядку розподілу додаткової

дотації на здійснення переданих з державного бюджету

видатків з утримання закладів освіти та охорони

здоров’я між місцевими бюджетами на 2021 рік та

здійснення уточненого розподілу додаткової дотації

 

Відповідно до частини п’ятої статті 1036 Бюджетного кодексу України, з метою недопущення виникнення кредиторської заборгованості за захищеними статтями бюджету закладів професійно-технічної освіти та закладів передвищої освіти:

1. Унести зміни до Порядку розподілу додаткової дотації на здійснення переданих з державного бюджету видатків з утримання закладів освіти та охорони здоров’я між місцевими бюджетами на 2021 рік, затвердженого розпорядженням Голови обласної державної адміністрації від 11 грудня 2020 року № 772, виклавши його у новій редакції, що додається.

2. Розподілити додаткову дотацію, згідно з додатком.

3. Департаменту фінансів обласної державної адміністрації забезпечити погодження Кабінетом Міністрів України уточненого розподілу додаткової дотації та подати його на затвердження обласній Раді.

4. Це розпорядження набирає чинності з дня його видання, крім пункту 2, який набирає чинності з дня погодження Кабінетом Міністрів України розподілу додаткової дотації.

5. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на заступника Голови обласної державної адміністрації Сергія Здітовецького.

  

 

Голова обласної державної

адміністрації

Сергій БОРЗОВ

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

                                                                           Розпорядження Голови

                                                                           обласної державної адміністрації

11 грудня 2020 року № 772

                                                                           (у редакції розпорядження

Голови обласної державної адміністрації

01 березня 2021 року № 167)

 

 

ПОРЯДОК

розподілу додаткової дотації на здійснення переданих з державного бюджету видатків з утримання закладів освіти та охорони здоров’я між місцевими бюджетами на 2021 рік

 

І. Загальні положення

 

1. Цей Порядок визначає механізм розподілу додаткової дотації на здійснення переданих з державного бюджету видатків з утримання закладів освіти та охорони здоров’я між місцевими бюджетами області, відповідно до положень Бюджетного кодексу України та Закону України «Про Державний бюджет України на 2021 рік».

2. Додаткова дотація спрямовується обласному бюджету на здійснення утримання закладів професійно-технічної освіти та закладів фахової передвищої освіти, районним бюджетам, бюджетам об’єднаних територіальних громад на: видатки навчальних закладів, визначених у частині першій статті 1032 Бюджетного Кодексу України, крім видатків на оплату праці з нарахуваннями педагогічних працівників; видатки закладів охорони здоров’я, визначених у частині першій статті 1034 Бюджетного Кодексу України, з оплати комунальних послуг і енергоносіїв.

3. Критерієм, що впливає на розподіл коштів, за яким 100 відсотків обсягу дотації розподіляється пропорційно кількісті учнів, які навчаються в закладах професійно-технічної освіти області та закладах фахової передвищої освіти (далі – критерій впливу).

4. В умовах реалізації пілотного проєкту щодо фінансування професійної (професійно-технічної) освіти відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 05 лютого 2020 року № 94-р «Про реалізацію пілотного проєкту щодо фінансування професійної (професійно-технічної) освіти» на фінансування з обласного бюджету передано усі заклади професійно-технічної освіти області, без надання спеціального трансферту на їх утримання, для забезпечення їх утримання з дотриманням вимог Бюджетного кодексу України, кошти в обсязі 100% річного обсягу додаткової дотації на здійснення переданих з державного бюджету видатків з утримання закладів освіти та охорони здоров’я спрямовується на забезпечення їх утримання та переданих закладів фахової передвищої освіти.

 

ІІ. Розподіл обсягу додаткової дотації на здійснення переданих з державного бюджету видатків з утримання закладів освіти та охорони здоров’я для місцевих бюджетів області відповідно до критерію впливу

 

5. Розподіл між критерієм впливу обсягу додаткової дотації в цілому для місцевих бюджетів, що підлягає розподілу, визначається за формулами:

 

Sk1 =  k1 x S.

 

Показники, що застосовуються у зазначених формулах, мають такий зміст:

 S – обсяг додаткової дотації в цілому для місцевих бюджетів, що підлягає розподілу;

Sk1 - обсяг додаткової дотації, що підлягає розподілу між місцевими бюджетами області відповідно до критерію 1;

 

К1 – коефіцієнт впливу по критерію 1,              K1= 1,0.

 

6. Сума додаткової дотації для місцевих бюджетів визначена за критерієм Sk1,

                S = Sk1

де :

Sk1ir - обсяг додаткової дотації для місцевих бюджетів області, визначений відповідно до критерію впливу.

 

ІІІ. Визначення обсягу дотації для місцевих бюджетів області «imb» на основі критерію впливу

 

7. Обсяг додаткової дотації для місцевих бюджетів області на основі критерію впливу (пропорційно кількості учнів закладів професійно-технічної освіти та закладів фахової передвищої освіти) обраховується за формулою:

 

                   Sk1imb = Sk1 x Кipr(r)kuch ,   

 

Sk1ir   - обсяг додаткової дотації для місцевого бюджету визначений відповідно до критерію впливу;

 

Sk1 - обсяг додаткової дотації, що підлягає розподілу між місцевими бюджетами відповідно до критерію впливу;

 

Кipr(r)kuch – коефіцієнт, що відображає частку кількості контингентів відповідного місцевого бюджету до загальної кількості учнів області  у поточному році, який визначається за такою формулою:

Кipr(r)kuch = U(mb)/ U (zag)

 

U(mb) – кількість учнів професійно-технічної освіти та закладів фахової передвищої освіти закладів, які фінансуються з місцевого бюджету;

U (zag) – загальна кількість учнів професійно-технічної освіти та закладів фахової передвищої освіти закладів, які фінансуються з усіх місцевих бюджетів області;

 

ІV. Прикінцеві положення

 

8. Всі визначення та терміни, що вказані в Порядку, застосовуються в частині загального фонду місцевих бюджетів.

 

9. Належна сума додаткової дотації для обласного бюджету враховується у загальний обсяг ресурсів доходної частини загального фонду обласного бюджету і спрямовується на видаткові призначення головних розпорядників коштів обласного бюджету.

 

 

 

Додаток

                                                                           до розпорядження Голови

                                                                           обласної державної адміністрації

01 березня 2021 року № 167

 

 

РОЗПОДІЛ
додаткової дотації на здійснення переданих з державного бюджету видатків з утримання закладів освіти та охорони здоров'я між місцевими бюджетами Вінницької області на 2021 рік

 

Код бюджету

Назва місцевого бюджету адміністративно-територіальної одиниці

Обсяг, гривень

02100000000

Обласний бюджет

250 077 500,00

 

Усього

250 077 500,00

 

 

Директор Департаменту

фінансів обласної державної

адміністрації ,

Микола КОПАЧЕВСЬКИЙ