ВІННИЦЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

 

 

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

 

18 квітня 2019 року                                   № 307

 

 

Про підсумки соціально-економічного розвитку області за І квартал 2019 року

 

Відповідно до Закону України «Про місцеві державні адміністрації», рішення колегії облдержадміністрації від 09 квітня 2019 року та з метою реалізації у 2019 році в області пріоритетних завдань Стратегії збалансованого регіонального розвитку Вінницької області на період до 2020 року, затвердженої рішенням 38 сесії обласної Ради 6 скликання від 24 червня 2015 року № 893:

1. Департаменту фінансів облдержадміністрації (Копачевський М.А.) спільно з Департаментом освіти і науки облдержадміністрації (Буняк В.В.), райдержадміністраціями, виконкомами міських рад міст обласного значення вжити заходів щодо забезпечення своєчасного розрахунку з працівниками закладів освіти обов’язковими виплатами до відпусток та фінансування заходів з оздоровлення дітей у літній період 2019 року.

2. Департаменту житлово-комунального господарства, енергетики та інфраструктури облдержадміністрації (Волков С.А.) спільно з райдержадміністраціями, та сільськими, селищними, міськими радами об’єднаних територіальних громад упродовж 2019 року активізувати діяльність щодо впровадження системи сортування та роздільного збору твердих побутових відходів за місцем утворення.

3. Райдержадміністраціям спільно з виконкомами міських, селищних та сільських рад упродовж 2019 року забезпечити на підставі положень, визначених Бюджетним кодексом України, законами України «Про джерела фінансування дорожнього господарства», «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідне співфінансування ремонтних робіт та заходів з експлуатаційного утримання на автомобільних дорогах загального користування місцевого значення за рахунок коштів місцевих бюджетів.

4. Департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів облдержадміністрації (Ткачук М.Ф.) спільно з райдержадміністра-ціями та виконкомами сільських, селищних, міських рад об’єднаних територіальних громад упродовж 2019 року активізувати роботу з розчищення русел річок на території області.

5. Райдержадміністраціям за участі представників громадськості до 08 травня 2019 року забезпечити проведення заходів з метою приведення до належного естетичного та санітарного стану територій поблизу водних об’єктів та каналів, у заплавах річок, водоохоронних зонах, а саме: прибирання прибережних захисних смуг водних об’єктів, що розташовані на закріплених територіях.

 6. Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації (Грабович Л.О.) спільно з райдержадміністраціями, виконкомами міських рад міст обласного значення та виконкомами сільських, селищних, міських рад об’єднаних територіальних громад:

1)   продовжити роботу з приведення матеріально-технічної бази закладів охорони здоров’я вторинного рівня надання медичної допомоги до вимог чинного законодавства, забезпечити їх медичними інформаційними системами, автоматизованими робочими місцями лікаря з наступним укладанням договорів з Національною службою здоров’я України, упродовж ІІ кварталу 2019 року;

2) забезпечити впровадження електронних інструментів лікаря на первинному рівні, взаємодію закладів охорони здоров'я первинного та вторинного рівнів в рамках впровадження телемедичних технологій;

3) провести підготовчі заходи, спрямовані на виконання положень Закону України «Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення», в закладах з надання високоспеціалізованої медичної допомоги третинного рівня.

7. Департаменту освіти і науки облдержадміністрації (Буняк В.В.) спільно з райдержадміністраціями, виконкомами міських рад міст обласного значення та виконкомами сільських, селищних, міських рад об’єднаних територіальних громад упродовж 2019 року забезпечити:

 1) збільшення мережі інклюзивних класів/груп в закладах загальної середньої та дошкільної освіти;

 2) охоплення 30% дітей з особливими освітніми потребами корекційно-розвитковими послугами інклюзивно-ресурсних центрів;

 3) моніторинг використання коштів, виділених на реалізацію основних положень «Нової української школи».

 8. Департаменту соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації (Заболотна Н. М.) спільно з райдержадміністраціями, виконкомами міських рад міст обласного значення упродовж 2019 року:

 1)  вжити заходи щодо використання у повному обсязі коштів державного бюджету для забезпечення осіб з інвалідністю технічними засобами реабілітації;

 2) забезпечувати своєчасне призначення житлових субсидій та реалізацію встановленого механізму монетизації житлових субсидій у грошовій (готівковій та безготівковій) формі;

 3) забезпечувати своєчасне формування реєстрів нарахованих субсидій у грошовій (готівковій) формі та подання їх у встановлені строки структурними підрозділами з питань соціального захисту населення райдержадміністрацій, виконавчих органів міських рад Міністерству соціальної політики України.

 9. Управлінню культури і мистецтв облдержадміністрації (Городинсь-кий С.С.) спільно:

 1) з Департаментом будівництва, містобудування та архітектури облдержадміністрації (Прилуцький В.П.) завершити:

 реконструкцію приміщення Вінницького академічного обласного театру ляльок упродовж ІІ-ІІІ кварталів 2019 року;

 поточний ремонт приміщення Вінницького обласного художнього музею упродовж ІІ кварталу 2019 року;

 2) з Тульчинською райдержадміністрацією (Чуба В.В.) та виконкомом Тульчинської міської ради (Весняний В.М.) забезпечити підготовку проведення III Міжнародного фестивалю «OPERAFEST TULCHYN-2019» до 01 червня 2019 року.

 10 Головам райдержадміністрацій, виконкомам міських рад міст обласного значення, сільських, селищних, міських рад об’єднаних територіальних громад, структурним підрозділам облдержадміністрації, зазначеним у цьому розпорядженні, щоквартально до 10 числа місяця, наступного за звітним періодом, інформувати про виконання заходів: щодо пункту 1 – Департамент фінансів облдержадміністрації; пункту 2 – Департамент житлово-комунального господарства, енергетики та інфраструктури облдержадміністрації; пункту 3 – управління дорожнього господарства облдержадміністрації; пунктів 4, 5 – Департамент агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів облдержадміністрації;  пункту 6 – Департамент охорони здоров’я облдержадміністрації; пункту 7 – Департамент освіти і науки облдержадміністрації; пункту 8 – Департамент соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації.

11. Структурним підрозділам облдержадміністрації, причетним до вико-нання завдань, встановлених цим розпорядженням, узагальнювати одержані матеріали та інформувати організаційний відділ апарату облдержадміністрації щоквартально до 15 числа місяця, наступного за звітним періодом.

12. Організаційному відділу апарату облдержадміністрації (Затула М.Б.) за результатами проведеної роботи щоквартально до 25 числа місяця, наступного за звітним періодом, інформувати голову облдержадміністрації.

 13. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на першого заступника, заступників голови облдержадміністрації відповідно до розподілу обов’язків.

 

 

Голова обласної державної

          адміністрації                                                                  

В. КОРОВІЙ