ВІННИЦЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

 

       РОЗПОРЯДЖЕННЯ

 

        від 23 березня 2018 року                                                   № 237

  

 

Про організаційні заходи щодо ефективного використання водних об’єктів

 

Відповідно до Земельного і Водного кодексів України, законів України «Про місцеві державні адміністрації», «Про аквакультуру», «Про оренду землі», з метою раціонального та ефективного використання водних об’єктів на території області, а також упорядкування питань, пов’язаних з наданням їх у користування:

 1. Департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів облдержадміністрації (Ткачук М.Ф.) забезпечити:

 1) ведення єдиного реєстру водних об’єктів області;

 2) підготовку та укладання договорів оренди водних об’єктів на підставі розпоряджень голови облдержадміністрації;

 3) укладання з добросовісними орендарями земельних ділянок водного фонду, які звернулись до облдержадміністрації протягом 2018-2019 років, договорів оренди водних об’єктів з орендною платою у розмірі 3 відсотків від нормативної грошової оцінки земельної ділянки і строком оренди 20 років;

4) підготовку та продаж земельних ділянок водного фонду або прав на них на конкурентних засадах;

5) подання і видачу документів з питань надання адміністративної послуги «Видача рішення про передачу в оренду або постійне користування земельних ділянок водного фонду» через Центр адміністративних послуг «Прозорий офіс» виконавчого комітету Вінницької міської ради.

2. Уповноважити Департамент агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів облдержадміністрації (Ткачук М.Ф.):

 1)  укладати угоди щодо припинення договорів оренди земельних ділянок водного фонду за взаємною згодою сторін;

  2) укладати договори щодо проведення землевпорядних та землеоціночних робіт земельних ділянок водного фонду, право оренди яких реалізується на земельних торгах з відповідними суб’єктами господарю-вання;

 3) укладати договори з виконавцем земельних торгів.

 3. Визнати таким, що втратило чинність, розпорядження голови облдержадміністрації від 30 листопада 2015 року № 731 «Про організаційні заходи щодо ефективного використання водних об’єктів».

 4. Контроль за виконанням цього розпорядження залишаю за собою.

  

Перший заступник голови  обласної

          державної адміністрації                                                 

       А. ГИЖКО