ВІННИЦЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

 

 РОЗПОРЯДЖЕННЯ

 

від 11 червня  2018 року                                                                     № 477

  

Про навігацію на водних об'єктах області у 2018 році

 

Відповідно до Закону України «Про місцеві державні адміністрації», Правил користування маломірними (малими) суднами на водних об'єктах Вінницької області, затверджених рішенням 17 сесії обласної Ради 5 скликання від 29 травня 2008 року № 569 (зі змінами та доповненнями), з метою упорядкування використання маломірних (малих) суден, забезпечення безпеки руху суден та попередження нещасних випадків з людьми на воді:

 1. Установити термін дії навігації на водних об’єктах області для маломірних (малих) суден у річках та їх притоках, у водосховищах, озерах, ставках, річки Дністер та у Дністровському водосховищі з 15 червня 2018 року до настання льодоставу, але не пізніше 30 листопада 2018 року.

 2. Райдержадміністраціям, виконавчим комітетам міських рад міст обласного значення та об’єднаним територіальним громадам області:

 1) довести до відома власників маломірних (малих) суден, що експлуатація та стоянка суден, які не зареєстровані і не пройшли щорічного техогляду та не мають нанесених бортових номерів, на водних об'єктах області забороняється;

2) з відкриттям навігації на підставі вимог Правил користування маломірними (малими) суднами на водних об’єктах Вінницької області, затверджених рішенням 17 сесії обласної Ради 5 скликання від 29 травня 2008 року № 569, силами місцевих органів влади на водоймах, розташованих на підзвітній території, забезпечити контроль за дотримання вимог безпеки судноплавства маломірних (малих) суден;

3) привести до відкриття сезону на воді рятувальні пости у відповідність до вимог чинного законодавства з питань охорони життя людей на водних об'єктах.

3. Керівникам районних, міських рятувально-водолазних служб організувати в сезон масового відпочинку людей на водних об'єктах патрулювання службовими катерами.

 4. Керівникам підприємств, установ та організацій незалежно від форми власності, що мають на водних об’єктах області маломірні (малі) судна та лінійні причальні гідротехнічні споруди, на базах і зонах відпочинку, мисливсько-рибальських господарствах, спортивних школах, таборах, водних станціях і прокатних базах до 20 червня 2018 року привести ці об’єкти у відповідність згідно вимог Положення про систему управління безпекою судноплавства на морському та річковому транспорті, затвердженого Міністерством транспорту України від 20 листопада 2003 року № 904, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 19 грудня 2003 року № 1193/8514.

 5. Могилів-Подільському прикордонному загону ім. Героя України старшого лейтенанта В.Семенова Південного регіонального управління Державної прикордонної служби України (Василик Ю.Б.) вжити заходів щодо заборони користування у прикордонній смузі маломірними (малими) суднами, які не взяті на облік у адміністрації пристаней, причалів і пунктів базування та не зареєстровані в установленому законодавством порядку.

 6. Управлінню Укртрансбезпеки у Вінницькій області (Соколовсь-кий О.Д.), Головному управлінню Національної поліції у Вінницькій області (Педос Ю.В.), управлінню патрульної поліції у Вінницькій області Департаменту патрульної поліції Національної поліції України (Усеї- нов Р.С.) в межах компетенції, посилити вимогливість до судноводіїв і власників суден щодо дотримання ними встановлених правил на водних об'єктах області.

 7. Службі автомобільних доріг у Вінницькій області (Корольчук І.Є.), Вінницькій філії Центрального макрорегіону ПАТ «Укртелеком» (Кузне- цов В.В.), КП «Вінницяоблводоканал» (Чернятинський О.Д.), ПАТ «Він-ницягаз» (Кривак О.А.) з метою забезпечення безпеки судноплавства до          20 червня 2018 року привести у належний стан об’єкти, що знаходяться на судноплавних ділянках річок.

 8. Це розпорядження набирає чинності з дня його офіційного опублікування в місцевих засобах масової інформації.

 9. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на заступника голови облдержадміністрації Броварника В.М.

  

Голова обласної державної

          адміністрації                                                                       

    В. КОРОВІЙ