ВІННИЦЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

 

 РОЗПОРЯДЖЕННЯ

 

від 18 травня  2018 року                                                                     № 418

 

 Про організацію та проведення заходів з нагоди

Дня захисту дітей у 2018 році

 

Відповідно до статей 22, 23 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», Закону України «Про охорону дитинства», рішення 13 сесії  обласної Ради 7 скликання від 20 грудня 2016 року № 226 «Про Обласну комплексну програму підтримки сім’ї, запобігання домашньому насильству, забезпечення рівних прав і можливостей жінок та чоловіків та попередження торгівлі людьми на період до 2021 року» та з нагоди Дня захисту дітей:

 1. Департаменту соціальної та молодіжної політики облдержадмі-ністрації (Заболотна Н.М.):

 1) провести 01-02 червня 2018 року у Подільському зоопарку (м. Він-ниця, вул. С. Зулінського, 9) обласний захід для дітей-сиріт, дітей, позбав-лених батьківського піклування, дітей-інвалідів, дітей, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, дітей військовослужбовців, праців-ників правоохоронних органів, які загинули під час виконання службових обов`язків, дітей із малозабезпечених, багатодітних сімей, дітей загиблих героїв Небесної Сотні, дітей внутрішньо переміщених осіб із АР Крим, Донецької та Луганської областей, дітей, батьки яких загинули, постраждали чи беруть безпосередню участь в антитерористичній операції, із врученням подарунків таким дітям;

 2) витрати, пов’язані з проведенням заходу, здійснити за рахунок коштів, передбачених в обласному бюджеті Департаменту соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації на соціальні програми і заходи державної політики з питань сім’ї.

 2. Райдержадміністраціям та виконкомам міських рад міст обласного значення:

 1) забезпечити участь дітей в обласному заході, зазначеному у пункті 1 цього розпорядження;

 2) провести в населених пунктах святкові концерти, виставки сімейних світлин, творчих робіт дітей та батьків, масові фізкультурно-оздоровчі заходи, літературно-музичні вечори, години спілкування, тренінгові заняття, бесіди,   лекції,   усні   журнали,   тренінгові   заняття  з  батьками  та  дітьми, виставки малюнків, конкурси творчих робіт, творів-мініатюр, інші святкові культурологічні акції та дійства з нагоди Дня захисту дітей;

 3) організувати проведення інформаційно-просвітницьких та реклам-них кампаній, інших заходів, щодо підвищення престижу сім’ї, популяризації сімейних цінностей та щасливого дитинства;

 4) посилити роботу щодо надання допомоги сім’ям, насамперед, багатодітним, малозабезпеченим, внутрішньо переміщених осіб, загиблих учасників бойових дій та учасників бойових дій, та сім’ям, які опинилися у складних життєвих обставинах;

 5) сприяти залученню суб’єктів господарювання, благодійних організа-цій для надання фінансової і гуманітарної допомоги малозабезпеченим і багатодітним сім’ям з неповнолітніми дітьми, сім’ям з дітьми-інвалідами, сім’ям з неповнолітніми дітьми внутрішньо переміщених осіб, сім’ям з неповнолітніми дітьми загиблих героїв Небесної Сотні, загиблих учасників бойових дій та учасників бойових дій.

 3. Департаментам облдержадміністрації: соціальної та молодіжної політики (Заболотна Н.М.), освіти і науки (Буняк В.В.); управлінням облдержадміністрації: фізичної культури та спорту (Чернявський С.В.), культури і мистецтв (Городинський С.С.) організувати проведення фестивалів творчості, масових фізкультурно-оздоровчих заходів, літера-турно-музичних вечорів, брейн-рингів, вікторин, годин спілкування, конкурсів малюнків, творів, виставок, флешмобів, різноманітних благодійних акцій для мам та дітей з подарунками, спрямованих на поліпшення умов життя дітей та охорону їхніх інтересів, зустрічі з сім’ями, які взяли дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування на виховання, керівниками громадських організацій та благодійних фондів, діяльність яких спрямована на становлення і всебічну підтримку сім'ї тощо.

 4. Службі у справах дітей облдержадміністрації (Дорош Т.С.), Вінницькому обласному центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (Стоялова О.В.):

 1) здійснити інформаційно-просвітницькі заходи щодо популяризації сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування,  сімей  патронатних  вихователів  для тимчасового догляду дітей,

які перебувають у складних життєвих обставинах, патронату над дитиною як альтернативи влаштування до інституцій;

 2) сприяти проведенню заходів, спрямованих на утвердження сімейних цінностей, формування позитивної моделі сімейного життя, культури стосунків в сім’ї для дітей, які знаходяться в обласних центрах соціально-психологічної реабілітації для дітей, дітей-інвалідів, які проходять реабілітацію в закладах соціального спрямування.

 5. Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації (Грабо- вич Л.О.):

 1) провести інформаційно-просвітницьку роботу серед населення області, спрямовану на формування культури планування сім’ї, відповідаль-ного батьківства та материнства;

 2) забезпечити присутність медичних працівників під час проведення обласного заходу з метою надання, у разі необхідності, своєчасної медичної допомоги.

 6. Головному управлінню Національної поліції у Вінницькій області (Педос Ю.В.), Управлінню патрульної поліції у м. Вінниці Департаменту патрульної поліції Національної поліції України (Усеїнов Р.С.) забезпечити:

1) публічну безпеку та порядок під час проведення заходів, присвячених Дню захисту дітей, приділивши увагу додержанню вимог безпеки дорожнього руху;

 2) сприяти забезпеченню супроводу колон автобусів з дітьми, що направлятимуться з усіх районних центрів та міст обласного значення до обласного центру та у зворотному напрямку 01-02 червня 2018 року для участі у обласному заході та паркування автобусів. 

 7. Головному управлінню державної служби України з надзвичайних ситуацій у Вінницькій області (Шевчук Р.Б.) забезпечити додержання вимог пожежної безпеки на об`єктах, що задіяні для проведення заходів з нагоди Дня захисту дітей.

 8. Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадсь-кістю облдержадміністрації (Василюк С.М.):

 1) забезпечити широке висвітлення у засобах масової інформації обласних заходів, присвячених до Дня захисту дітей;

 2) сприяти створенню тематичних рубрик, телевізійних та радіопередач щодо популяризації сімейного способу життя, посилення мотивації до реєстрації шлюбів, свідомого народження і виховання дітей, а також посилення соціального захисту сімей, які опинились у складних життєвих обставинах.

 9. Структурним підрозділам облдержадміністрації, райдержадміні-страціям, виконкомам міських рад міст обласного значення про хід виконання цього розпорядження інформувати Департамент соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації до 15 червня 2018 року для дальшого узагальнення та інформування облдержадміністрації до 20 червня 2018 року.

 10. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на заступника голови облдержадміністрації Івасюка І.Д.

  

Голова обласної державної

          адміністрації                                                                         

  В. КОРОВІЙ