ВІННИЦЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

 

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

 

від 02 травня  2018 року                                                                     № 361

     

Про підсумки соціально-економічного розвитку області

за перший квартал 2018 року

 

Відповідно до Закону України «Про місцеві державні адміністрації», за результатами засідання колегії облдержадміністрації від 19 квітня  2018 року та з метою реалізації у 2018 році в області пріоритетних завдань Стратегії збалансованого регіонального розвитку Вінницької області на період до 2020 року, затвердженої рішенням 38 сесії обласної Ради   6 скликання від 24 червня 2015 року № 893:

 1. Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку облдержадміністрації (Мережко В.М.), головам райдержадмі-ністрацій, міським головам міст обласного значення:

 1) вжити заходів щодо залучення суб’єктів господарювання до участі у конкурсі бізнес-планів для підприємців-початківців (стартапи);

 2) терміново забезпечити надання центрами надання адміністративних послуг усіх видів адміністративних послуг, перелік яких затверджений розпорядженням Кабінету Міністрів України від 16 травня 2014 року    № 523-р «Деякі питання надання адміністративних послуг органів виконавчої влади через центри надання адміністративних послуг»;

 3) здійснювати фотофіксацію початку реалізації проектів і основних етапів проведення робіт, які реалізуються за кошти Державного фонду регіонального розвитку, субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад.

 2. Департаменту освіти і науки облдержадміністрації (Буняк В.В.) спільно з Департаментом фінансів облдержадміністрації (Копа- чевський М.А.), головам райдержадміністрацій, міським головам міст обласного значення:

 1) розробити графіки відпусток та забезпечити виплату відпускних працівникам закладів освіти. Звернути особливу увагу на збалансування видатків та покриття касових розривів;

 2) забезпечити розподіл коштів субвенції з державного бюджету між обласним бюджетом, бюджетами районів, міст обласного значення та об’єднаних територіальних громад для закупівлі дидактичних матеріалів, сучасних меблів, комп’ютерного обладнання в рамках впровадження загальної середньої освіти «Нова українська школа».

 3. Департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів облдержадміністрації (Ткачук М.Ф.) прискорити процес реалізації екологічних заходів відповідно до затверджених програм.

 4. Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації (Грабович Л.О.), головам райдержадміністрацій, міським головам міст обласного значення:

 1) до 01 червня 2018 року завершити підведення мережі Інтернет не менше ніж 10 Мб/с та більше до всіх амбулаторій загальної практики сімейної медицини, забезпечити лікарів автоматизованими робочими місцями та відповідним програмним забезпеченням;

 2) до 01 липня 2018 року завершити процес реорганізації закладів охорони здоров’я І рівня надання медичної допомоги бюджетних установ у державні та комунальні некомерційні підприємства, до 31 грудня 2018 року завершити реорганізацію  закладів ІІ рівня надання медичної допомоги.

 5. Службі автомобільних доріг у Вінницькій області (Корольчук І.Є.), головам райдержадміністрацій, міським головам міст обласного значення до 15 травня 2018 року розробити порядок співфінансування ремонту автомобільних доріг місцевого значення.

 6. Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю (Василюк С.М.), головам райдержадміністрацій забезпечити постійне та оперативне наповнення офіційних сайтів райдержадміністрацій.

 7. Головам Тиврівської (Бойко В.В.) та Ямпільської (Вдовцов М.М.) райдержадміністрацій створити громадські ради при райдержадміністраціях.

 8. Управлінню культури та мистецтв облдержадміністрації (Городинський С.С.), Департаменту будівництва, містобудування та архітектури облдержадміністрації (Романченко Д.В.) забезпечити здійснення реконструкції приміщень обласного українського академічного музично-драматичного театру ім. М.Садовського.

 9. Керівнику апарату обласної державної адміністрації (Бойко В.О.) до 01 червня 2018 року поширити серед райдержадміністрацій досвід роботи Тростянецької селищної ради щодо благоустрою та комплексного розвитку територій.

 10. Райдержадміністраціям, виконкомам міських рад міст обласного значення, структурним підрозділам облдержадміністрації, зазначеним в цьому розпорядженні, щоквартально до 05 числа місяця, наступного за звітним періодом, інформувати структурні підрозділи облдержадміністрації про виконання: пункту 1 – Департамент міжнародного співробітництва та регіонального розвитку облдержадміністрації; пункту 2 –  Департамент осві-ти і науки облдержадміністрації; пункту 4 – Департамент охорони здоров’я облдержадміністрації; пункту 5 – Службу автомобільних доріг у Вінницькій області; пунктів 6, 7 – Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації.

 11. Структурним підрозділам облдержадміністрації, територіальним органам міністерств та інших центральних органів виконавчої влади, причетним до виконання завдань, встановлених цим розпорядженням, проаналізувати та узагальнити надані матеріали, забезпечити інформування організаційного відділу апарату облдержадміністрації щоквартально до 10 числа місяця, наступного за звітним періодом.

 12. Організаційному відділу апарату облдержадміністрації (Затула М.Б.) про виконання цього розпорядження інформувати керівництво облдержадміністрації щоквартально до 15 числа місяця, наступного за звітним періодом.

 13. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на першого заступника, заступників голови облдержадміністрації відповідно до розподілу обов’язків.

  

Голова обласної державної

           адміністрації                                                                        

   В. КОРОВІЙ