ВІННИЦЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

 

РОЗПОРЯДЖЕННЯ



від 13 січня 2017 року № 12



Про затвердження Положення про координаційну раду
з питань національно-патріотичного виховання
при облдержадміністрації


На виконання Указу Президента України від 13 жовтня 2015 року № 580/2015 «Про Стратегію національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2016-2020 роки», постанови Кабінету Міністрів України від 7 грудня 2016 року № 999 «Про затвердження Типового положення про координаційну раду з питань національно-патріотичного виховання при місцевій державній адміністрації»:

1. Затвердити Положення про координаційну раду з питань національно-патріотичного виховання при облдержадміністрації, що додається.

2. Рекомендувати райдержадміністраціям, виконкомам міських рад міст обласного значення до 17 лютого 2016 року вирішити питання щодо утворення координаційних рад з питань національно-патріотичного виховання та затвердити Положення про зазначені ради з урахуванням Типового положення, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 07 грудня 2016 року № 999.

3. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на заступника голови – директора Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Івасюка І.Д.




Голова обласної державної
адміністрації

В. КОРОВІЙ

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
Розпорядження голови
облдержадміністрації
13 січня 2017 року № 12

 

 

П О Л О Ж Е Н Н Я
про координаційну раду з питань національно-патріотичного
виховання при облдержадміністрації

 


1. Координаційна рада з питань національно-патріотичного виховання при облдержадміністрації (далі – координаційна рада) є тимчасовим консультативно-дорадчим органом, утвореним для вивчення проблемних питань, пов’язаних з реалізацією державної політики у сфері національно-патріотичного виховання на території області.

2. Координаційна рада у своїй діяльності керується Конституцією і законами України, указами Президента України, постановами Верховної Ради України, прийнятими відповідно до Конституції та законів України, актами Кабінету Міністрів України, наказами міністерств, розпорядженнями голови облдержадміністрації, а також цим Положенням.

3. Основними завданнями координаційної ради є:

1) сприяння:
здійсненню повноважень облдержадміністрації з питань національно-патріотичного виховання на території області, зокрема в частині виконання законодавства щодо всебічного розвитку та функціонування української мови як державної в усіх сферах суспільного життя;
співпраці облдержадміністрації з громадськими об’єднаннями з питань національно-патріотичного виховання;
провадженню інформаційно-просвітницької діяльності з національно-патріотичного виховання;

2) участь у сприянні облдержадміністрацією роботі громадських об’єднань національно-патріотичного спрямування, військово-патріотичних центрів, гуртків, клубів;

3) участь у проведенні моніторингу здійснення заходів з національно-патріотичного виховання на території області;

4) підготовка пропозицій щодо:
удосконалення актів облдержадміністрації та підвищення ефективності її діяльності з національно-патріотичного виховання на території області відповідно до пріоритетів та основних напрямів національно-патріотичного виховання, визначених у Стратегії національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2016-2020 роки, затвердженій Указом Президента України від 13 жовтня 2015 року № 580; розвитку військово-патріотичної і військово-спортивної підготовки молоді та всебічного сприяння облдержадмі-ністрацією проведенню Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри “Сокіл” (“Джура”).

4. Координаційна рада відповідно до покладених на неї завдань:

1) проводить аналіз стану справ та причин виникнення проблем у процесі здійснення облдержадміністрацією повноважень з питань національно-патріотичного виховання;

2) вивчає результати діяльності облдержадміністрації з національно-патріотичного виховання;

3) проводить моніторинг стану виконання облдержадміністрацією покладених на неї завдань щодо національно-патріотичного виховання;

4) бере участь у розробленні проектів актів облдержадміністрації з питань національно-патріотичного виховання;

5) подає облдержадміністрації розроблені за результатами своєї роботи пропозиції та рекомендації, зокрема до регіональних програм з питань національно-патріотичного виховання, календарного плану заходів облдержадміністрації з національно-патріотичного виховання на відповідний рік.

5. Координаційна рада має право:

1) отримувати в установленому порядку від центральних та місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій інформацію, необхідну для виконання покладених на неї завдань;

2) залучати до участі у своїй роботі представників місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій, а також громадських об’єднань (за погодженням з їх керівниками) і незалежних експертів (за згодою);

3) розглядати пропозиції інститутів громадянського суспільства та звернення громадян з питань, що належать до компетенції координаційної ради;

4) утворювати у разі потреби для виконання покладених на неї завдань постійні або тимчасові робочі групи;

5) організовувати проведення конференцій, семінарів, нарад та інших заходів;

6) вносити пропозиції щодо заохочення в установленому порядку представників інститутів громадянського суспільства та окремих громадян за їх внесок у розвиток національно-патріотичного виховання.

6. До складу координаційної ради входять:
голова координаційної ради – заступник голови облдержадміністрації;

заступник голови координаційної ради – представник громадських об’єднань національно-патріотичного спрямування (за згодою);

секретар координаційної ради – посадова особа облдержадміністрації, відповідальна за координацію діяльності з національно-патріотичного виховання;

заступник голови Вінницької обласної ради (за згодою);

представники територіальних органів Національної поліції, Адміністрації Держприкордонслужби, ДСНС, ДФС, Держлісагентства, інших центральних органів виконавчої влади, а також регіонального органу СБУ, органів місцевого самоврядування (за згодою);

представники військових частин Збройних Сил, Національної гвардії (за згодою);

керівники або заступники керівників структурних підрозділів облдержадміністрації;

завідувач сектору мобілізаційної роботи;

представники громадських об’єднань родин героїв Небесної Сотні (за згодою);

представники громадських об’єднань ветеранів і учасників антитерористичної операції, військово-патріотичних і військово-спортивних клубів та організацій, керівники громадських штабів Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри “Сокіл” (“Джура”) (за згодою);

представники громадських об’єднань, які популяризують українську мову, традиційну етнопедагогіку, сприяють поширенню інформації про злочини радянської тоталітарної системи, організовують заходи із вшанування борців за державну незалежність та територіальну цілісність України (за згодою);

представники місцевих засобів масової інформації, дитячих і молодіжних друкованих видань, які висвітлюють матеріали національно-патріотичного змісту (за згодою);

вчені, експерти, діячі освіти, науки, культури, мистецтва, спорту, представники підприємств, установ, організацій (за згодою).

До складу координаційної ради може бути делеговано не більше як по одному представнику від кожного інституту громадянського суспільства.

7. Персональний склад координаційної ради затверджує голова облдержадміністрації у складі не більше 30 осіб.
Персональний склад координаційної ради формується за пропозиціями відповідних територіальних органів центральних органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій, громадських об’єднань області.
Облдержадміністрація, за поданням Департаменту соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації, оприлюднює на офіційному веб-сайті оголошення про формування координаційної ради, узагальнює пропозиції щодо її персонального складу та подає їх на затвердження голові облдержадміністрації.
Не пізніше ніж за десять календарних днів до дати подання на погодження голові облдержадміністрації пропозицій щодо персонального складу координаційної ради облдержадміністрація оприлюднює такі пропозиції на своєму офіційному веб-сайті та в інший спосіб для подання зауважень щодо запропонованих кандидатур.

8. Основною організаційною формою роботи координаційної ради є засідання, які проводяться не рідше одного разу на квартал. Засідання координаційної ради проводить голова координаційної ради або за його відсутності заступник голови координаційної ради, а у разі відсутності заступника голови координаційної ради – член координаційної ради, уповноважений зазначеною радою.

9. Засідання координаційної ради проводяться відкрито.

10. Засідання координаційної ради вважається правоможним, якщо на ньому присутні не менш як половина її членів.
За запрошенням координаційної ради в її засіданнях можуть брати участь представники центральних і місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, громадськості.

11. Пропозиції щодо розгляду питань на засіданні координаційної ради вносять голова координаційної ради, його заступник та члени координаційної ради.

12. Підготовку порядку денного засідання координаційної ради з урахуванням пропозицій її членів та матеріалів для розгляду на засіданні забезпечує секретар координаційної ради.

13. Рішення координаційної ради ухвалюється відкритим голосуванням простою більшістю голосів її членів, присутніх на засіданні. У разі рівного розподілу голосів вирішальним є голос головуючого на засіданні.
Рішення, ухвалені на засіданні координаційної ради, оформлюються протоколом, який підписується головуючим на засіданні та секретарем координаційної ради у п’ятиденний строк.
Член координаційної ради, який не підтримує рішення, може викласти у письмовій формі свою окрему думку, що додається до протоколу засідання.
Протокол не пізніше ніж через сім календарних днів з дати проведення засідання розміщується на офіційному веб-сайті облдержадміністрації.

14. Рішення координаційної ради, ухвалені в межах її компетенції, є рекомендаційними для розгляду і врахування в роботі облдержадміністрацією.

15. Реалізація рішень координаційної ради може здійснюватися шляхом видання розпорядження голови облдержадміністрації.

16. Координаційна рада має бланк із своїм найменуванням.

17. Облдержадміністрація здійснює організаційне, інформаційне та матеріально-технічне забезпечення діяльності координаційної ради, створює належні умови для її роботи.

 

____________________________