РОЗПОРЯДЖЕННЯ

 

16 червня 2021 року

Вінниця

     № 499

 

Про навігацію на водних

об’єктах області у 2021 році

 

Відповідно до статей 6, 14 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», пункту 3.1. Правил користування водними об’єктами для плавання на маломірних (малих) суднах у Вінницькій області, затверджених рішенням 38 сесії обласної Ради 7 скликання від 26 червня 2019 року № 847, з метою упорядкування використання маломірних (малих) суден, забезпечення безпеки руху суден та попередження нещасних випадків з людьми на воді: 

  1. Установити термін дії навігації на водних об’єктах області для маломірних (малих) суден у річках та їх притоках, у водосховищах, озерах, ставках, річці Дністер та у Дністровському водосховищі з 25 червня 2021 року до настання льодоставу, але не пізніше 30 листопада 2021 року. 
  1. Районним державним адміністраціям, виконавчим комітетам сільських, селищних, міських рад: 

1) довести до відома власників маломірних (малих) суден, що експлуатація та стоянка суден, які не зареєстровані і не пройшли щорічного техогляду та не мають нанесених бортових номерів, на водних об’єктах області забороняється; 

2) з відкриттям навігації забезпечити контроль за дотриманням вимог безпеки судноплавства маломірних (малих) суден, розташованих на підзвітній території; 

3) до відкриття сезону на воді рятувальні пости погодити з вимогами чинного законодавства з питань охорони життя людей на водних об’єктах. 

  1. Керівникам районних, міських рятувально-водолазних служб організувати патрулювання службовими катерами в сезон масового відпочинку людей на водних об’єктах. 
  1. Керівникам суб’єктів господарювання, які використовують на водних об’єктах маломірні (малі) судна та лінійні причальні гідротехнічні споруди на базах і зонах відпочинку, мисливсько-рибальських господарствах, спортивних школах, таборах, водних станціях і прокатних базах, до 16 липня 2021 року погодити об’єкти   з   вимогами   Положення   про   систему управління безпекою судноплавства на морському та річковому транспорті, затвердженого наказом Міністерства транспорту України від 20 листопада  2003 року № 904, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 19 грудня 2003 року № 1193/8514.     
  1. Могилів-Подільському прикордонному загону ім. Героя України старшого лейтенанта В’ячеслава Семенова Південного регіонального управління Державної прикордонної служби України вжити заходів щодо заборони користування у прикордонній смузі маломірними (малими) суднами, які не взяті на облік у адміністрації пристаней, причалів і пунктів базування та не зареєстровані в установленому законодавством порядку.
  1. Головному управлінню Національної поліції у Вінницькій області, Управлінню патрульної поліції в Вінницькій області Департаменту патрульної поліції Національної поліції України, Верхньодніпровському міжрегіональному управлінню Державної служби морського та річкового транспорту України у межах компетенції посилити вимогливість до судноводіїв і власників суден щодо дотримання ними встановлених правил на водних об’єктах області. 
  1. Службі автомобільних доріг у Вінницькій області, Вінницькій філії Центрального макрорегіону акціонерного товариства «Укртелеком», Комунальному підприємству «Вінницяоблводоканал», Публічному акціонерному товариству по газопостачанню та газифікації «Вінницягаз» з метою забезпечення безпеки судноплавства до 16 липня 2021 року привести у належний стан об’єкти, що знаходяться на судноплавних ділянках річок. 
  1. Це розпорядження набирає чинності з дня його офіційного опублікування в місцевих засобах масової інформації.     
  1. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на заступника голови обласної державної адміністрації Олександра Піщика.

 

 

Голова обласної державної

адміністрації                                                            

                 Сергій БОРЗОВ