РОЗПОРЯДЖЕННЯ

 

11 березня 2021 року

Вінниця

№ 195

 

Про організацію заходів з підвищення

рівня контролю за габаритно-ваговим та

пасажирським перевезенням на автомобільних

дорогах загального користування

 

Відповідно до статей 16, 31 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», статті 12 Закону України «Про автомобільні дороги», статті 2 Закону України «Про автомобільний транспорт», статті 5 Закону України «Про дорожній рух», постанов Кабінету Міністрів України від 27 червня 2007 року № 879 «Про заходи щодо збереження автомобільних доріг загального користування», від 18 січня 2001 року № 30 «Про проїзд великогабаритних та великовагових транспортних засобів автомобільними дорогами, вулицями та залізничними переїздами», з метою підвищення ефективності функціонування, якості та безпеки перевезень автомобільним транспортом, збереження автомобільних доріг загального користування, запобігання та недопущення втрати несучої здатності конструкції дорожнього одягу від впливу динамічних навантажень:

1. Утворити робочу групу з контролю за габаритно-ваговим та пасажирським перевезенням на автомобільних дорогах загального користування у складі згідно з додатком.

2. Управлінню дорожнього господарства обласної державної адміністрації спільно із Службою автомобільних доріг у Вінницькій області, Державним підприємством «Служба місцевих автомобільних доріг у Вінницькій області», Подільським міжрегіональним управлінням Укртрансбезпеки, Управлінням патрульної поліції в Вінницькій області сформувати перелік місць для розміщення пунктів габаритно-вагового контролю на дорогах загального користування:

1) комплексів зважування в русі (WIM);

2) пересувних пунктів габаритно-вагового контролю.

3. Рекомендувати Управлінню дорожнього господарства обласної державної адміністрації, Подільському міжрегіональному управлінню Укртрансбезпеки визначити можливість фінансового забезпечення заходів з придбання комплексів габаритно-вагового контролю, їх укомплектування та забезпечення належного функціонування.

4. Управлінню розвитку транспорту обласної державної адміністрації забезпечити моніторинг та контроль за дотриманням умов договорів з автомобільними перевізниками про організацію пасажирських перевезень на маршрутах загального користування та сприяти створенню умов безпечного, якісного і ефективного перевезення пасажирів.

5. Рекомендувати Подільському міжрегіональному управлінню Укртрансбезпеки, Службі автомобільних доріг у Вінницькій області, Головному управлінню Національної поліції у Вінницькій області, Управлінню патрульної поліції в Вінницькій області у межах компетенції та відповідно до вимог чинного законодавства забезпечити здійснення посиленого контролю за дотриманням учасниками дорожнього руху встановлених обмежень у дорожньому русі великовагових та/або великогабаритних транспортних засобів.

6. Рекомендувати Подільському міжрегіональному управлінню Укртрансбезпеки спільно з Управлінням розвитку транспорту обласної державної адміністрації, Головним управлінням Національної поліції у Вінницькій області, Управлінням патрульної поліції в Вінницькій області, Головним управлінням Державної фіскальної служби у Вінницькій області, Управлінням Держпраці у Вінницькій області забезпечити проведення спільних рейдових перевірок щодо контролю за дотриманням вимог Закону України «Про автомобільний транспорт» та інших законодавчих і нормативно-правових актів України у сфері перевезення пасажирів та/чи вантажів.

7. Районним державним адміністраціям у межах відповідних адміністративно-територіальних одиниць:

сприяти організації роботи державних органів з контролю за дотриманням встановлених вимог щодо обмежень у дорожньому русі великовагових та/або великогабаритних транспортних засобів та запобіганню порушень законодавства про автомобільний транспорт;

забезпечити інформування населення, керівників підприємств, установ та організацій, інших зацікавлених сторін про встановлені обмеження у дорожньому русі через засоби масової інформації або шляхом розміщення відповідної інформації на своїх офіційних вебсторінках у мережі Інтернет;

надати Управлінню дорожнього господарства обласної державної адміністрації (електронна пошта: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.) переліки суб’єктів господарювання (вантажовідправників та/або вантажо-одержувачів) з потенційним відправленням (прийняттям) великовагового та/або великогабаритного автотранспорту із зазначенням найменування, адреси, виду, вантажу до 15 квітня.

8. Рекомендувати органам місцевого самоврядування надати пропозиції щодо тимчасового обмеження руху транспортних засобів з перевищенням фактичної маси та фактичного навантаження на будь-яку вісь на автомобільних дорогах загального користування.

9. Управлінню розвитку транспорту обласної державної адміністрації, Службі автомобільних доріг у Вінницькій області, Державному підприємству «Служба місцевих автомобільних доріг у Вінницькій області», Головному управлінню Національної поліції у Вінницькій області, Управлінню патрульної поліції в Вінницькій області, Подільському міжрегіональному управлінню Укртрансбезпеки, Управлінню Держпраці у Вінницькій області про виконання заходів, передбачених цим розпорядженням, надавати інформацію щорічно до 22 жовтня Управлінню дорожнього господарства обласної державної адміністрації для узагальнення та інформування обласної державної адміністрації щорічно до 10 листопада.

10. Визнати таким, що втратило чинність, розпорядження Голови обласної державної адміністрації від 21 лютого 2020 року № 131 «Про організацію заходів з підвищення рівня контролю за габаритно-ваговим та пасажирським перевезенням на автомобільних дорогах загального користування».

11. Контроль за виконання цього розпорядження покласти на заступника Голови обласної державної адміністрації Олександра Піщика.

 

 

Голова обласної державної

адміністрації

Сергій БОРЗОВ

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

         Розпорядження Голови

         обласної державної адміністрації 

         11 березня 2021 року № 195

 

 

С К Л А Д

робочої групи з контролю за габаритно-ваговим та пасажирським перевезенням на автомобільних дорогах загального користування

 

ПІЩИК                     

Олександр Володимирович

заступник Голови обласної держадміністрації,  голова робочої групи

БАБІЙ
Олег Васильович

начальник Управління дорожнього господарства обласної державної адміністрації, заступник голови робочої групи

ГОРОБЧУК

Віталій Юрійович

директор Державного підприємства «Служба місцевих автомобільних доріг у Вінницькій області»

ЖЕБЕЛЕВ

Ігор Іванович

в. о. начальника Служби автомобільних доріг у Вінницькій області  (за згодою)

КОВАЛЬЧУК

Віктор Миколайович

начальник Управління превентивної діяльності Головного управління Національної поліції у Вінницькій області (за згодою)

МАРУНЬКО
Володимир Васильович

начальник Управління Держпраці у Вінницькій області (за згодою)

МИЗЮК                               

Віталій Ілліч

начальник Управління розвитку транспорту обласної державної адміністрації

ОСІПОВ

Юрій Анатолійович

заступник начальника Подільського міжрегіонального управління Укртрансбезпеки (за згодою)

УСЕІНОВ                               

Редван Серверович

начальник Управління патрульної поліції в Вінницькій області (за згодою)