РОЗПОРЯДЖЕННЯ

 

01 квітня 2020 року

Вінниця

№ 256

 

Про заходи щодо збереження

автомобільних доріг

загального користування

 

Відповідно до статей 16, 31 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», статті 5 Закону України «Про дорожній рух», статті 12 Закону України «Про автомобільні дороги», статті 2 Закону України «Про автомобільний транспорт», постанов Кабінету Міністрів України від 27 червня 2007 року № 879 «Про заходи щодо збереження автомобільних доріг загального користування» (із змінами) та з метою вжиття заходів щодо збереження несучої здатності конструкції дорожнього одягу від впливу динамічних навантажень в умовах підвищеної температури повітря:

1. Службі автомобільних доріг у Вінницькій області (Ігор Алексєєв), ДП «Служба місцевих автомобільних доріг у Вінницькій області» (Володимир Костенко) у разі настання погодно-кліматичних умов в період з червня по вересень поточного року, за яких експлуатація великовагових та/або велико-габаритних транспортних засобів може призвести до значного пошкодження та руйнування автомобільних доріг загального користування (денна пора доби за температури повітря вище +28):

1) забезпечити режим обмежень в дорожньому русі автомобільними дорогами загального користування області великовагових та/або великогаба-ритних транспортних засобів фактичною масою понад 24 тонни і навантажен-ням на вісь 7 тонн з 9-00 год до 22-00 год, крім транспортних засобів, що здійснюють перевезення небезпечних, швидкопсувних вантажів, живих тварин і птиці, а також перевезення, пов’язані із запобіганням або ліквідацією наслідків надзвичайних ситуацій;

2) встановити відповідні забороняючі та інформаційні дорожні знаки, інформаційні панно до 01 травня 2020 року;

3) визначити місця для розташування спеціальних майданчиків чи стоянок великовагових та/або великогабаритних транспортних засобів на період дії режиму обмежень в дорожньому русі та погодити їх перелік з Головним управлінням Національної поліції у Вінницькій області (Юрій Педос), управлінням патрульної поліції у Вінницькій області (Редван Усеінов) та управлінням Укртрансбезпеки у Вінницькій області (Олексій Соколовський) до 01 травня 2020 року.

2. Управлінню дорожнього господарства облдержадміністрації (Олег Бабій) забезпечити висвітлення інформації щодо встановленого режиму обмежень в дорожньому русі автомобільними дорогами загального користування через засоби масової інформації або шляхом розміщення відповідного повідомлення на офіційному сайті облдержадміністрації.

3. Головному управлінню Національної поліції у Вінницькій області (Юрій Педос), управлінню патрульної поліції у Вінницькій області (Редван Усеінов) управлінню Укртрансбезпеки у Вінницькій області (Олексій Соколовський), службі автомобільних доріг у Вінницькій області (Ігор Алексєєв), ДП «Служба місцевих автомобільних доріг у Вінницькій області» (Володимир Костенко) при здійсненні заходів габаритно-вагового контролю та документального вагового контролю на дорогах загального користування області забезпечити здійснення в межах компетенції посиленого контролю за дотриманням учасниками дорожнього руху встановлених обмежень в дорожньому русі великовагових та/або великогабаритних транспортних засобів.

4. Вінницькій митниці Державної фіскальної служби України (Валентин Калашніков), Могилів-Подільському прикордонному загону імені Героя України старшого лейтенанта В’ячеслава Семенова Південного регіонального управління Державної прикордонної служби України (Сергій Соколовський) у місцях перетину Державного кордону України інформувати перевізників про введені тимчасові обмеження в дорожньому русі на автомобільних дорогах загального користування області та сприяти обмеженню в дорожньому русі транспортних засобів, які перевищують встановлені вагові параметри.

5. Райдержадміністраціям, виконавчим комітетам міських рад міст обласного значення в межах відповідних адміністративно-територіальних одиниць забезпечити інформування населення, керівників підприємств установ та організації, інших зацікавлених сторін про встановлені обмеження в дорожньому русі через засоби масової інформації або шляхом розміщення відповідної інформації на свої офіційних сайтах.

6. Управлінню патрульної поліції у Вінницькій області (Редван Усеінов) довести до відома органів місцевого самоврядування рекомендації щодо порядку встановлення дорожніх знаків, які обмежують рух великовагових та/або великогабаритних транспортних автомобільними дорогами загального користування фактичною масою понад 24 тонни і навантаженням на вісь 7 тонн.

7. Службі автомобільних доріг у Вінницькій області (Ігор Алексєєв), ДП «Служба місцевих автомобільних доріг у Вінницькій області» (Володимир Костенко), Головному управлінню Національної поліції у Вінницькій області (Юрій Педос), управлінню патрульної поліції у Вінницькій області (Редван Усеінов), управлінню Укртрансбезпеки у Вінницькій області (Олексій Соколовський), Вінницькій митниці Державної фіскальної служби України (Валентин Калашніков), Могилів-Подільському прикордонному загону імені Героя України старшого лейтенанта В’ячеслава Семенова Південного регіонального управління Державної прикордонної служби України (Сергій Соколовський) про виконання заходів, передбачених цим розпорядженням, до 23 жовтня 2020 року поінформувати управління дорожнього господарства облдержадміністрації (Олег Бабій) для подальшого інформування облдержадмі-ністрації до 10 листопада 2020 року.

8. Визнати таким, що втратило чинність, розпорядження голови облдержадміністрації від 26 березня 2019 року № 252 «Про заходи щодо збереження автомобільних доріг загального користування та посилення габаритно-вагового контролю».

9. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на заступника голови облдержадміністрації Олександра Піщика.

 

 

 

Голова обласної державної

адміністрації   

Владислав СКАЛЬСЬКИЙ