РОЗПОРЯДЖЕННЯ

 

26 березня 2020 року

Вінниця

     № 210

 

Про забезпечення роботи підприємств,

які працюють в сфері сільського господарства

та харчової промисловості, організації проведення

комплексу весняно-польових робіт 2020 року

в умовах карантину

 

Відповідно до Закону України «Про місцеві державні адміністрації», з метою забезпечення продовольчої безпеки регіону, функціонування підприємств, які працюють в сфері сільського господарства та харчової промисловості, організації своєчасного та якісного проведення комплексу весняно-польових робіт 2020 року в умовах карантину, введеного для запобі-гання занесення та поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19:  

1. Райдержадміністраціям, виконкомам міських рад міст обласного значення забезпечити:

1) безперебійну роботу підприємств, які працюють в сфері сільського господарства та харчової промисловості відповідно технологічних циклів та запровадити на них тимчасовий цілодобовий режим індивідуальної та колективної біобезпеки для запобігання занесення та поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19;

2) здійснення оптової та роздрібної торгівлі насінням сільськогос-подарських культур, засобами захисту рослин, саджанцями та ветпрепаратами, необхідними  для проведення весняно-польових робіт та життєзабезпечення сільськогосподарських тварин з обов’язковим дотриманням заходів введеного карантину;

3) спільно з управлінням Держпраці у Вінницькій області та Головним управлінням Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Вінницькій області під час проведення сільськогосподарських робіт 2020 року дотримання вимог з питань охорони праці та пожежної безпеки.

2. Райдержадміністраціям, виконкомам міських рад міст обласного значення спільно з управлінням превентивної діяльності Головного управління Національної поліції у Вінницькій області забезпечити:

1) здійснення контролю за розробкою і дотриманням безпечних маршрутів руху транспортних засобів та транспортуванням сільськогосподарської техніки до місць виконання робіт, а також переїзду залізничних колій такою технікою;

2) вільний під’їзд сільгосптоваровиробників до складів з добривами, нафтобаз та автозаправних станцій, сервісних та ремонтних підприємств та підприємств, що здійснюють діяльність з виробництва та реалізації насіннєвого та садивного матеріалу.

3. Департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів облдержадміністрації (Микола Ткачук) спільно з райдержадміністра-ціями, виконкомами міських рад міст обласного значення:

1) забезпечити моніторинг проведення весняно-польових робіт  та ситуації в аграрному секторі;

2) оперативно реагувати на нагальні питання, які виникають на підпри-ємствах агропромислового комплексу області.

4. Райдержадміністраціям, виконкомам міських рад міст обласного значен-ня інформувати про виконання цього розпорядження щочетверга до 04 червня 2020 року Департамент агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів облдержадміністрації для узагальнення та подальшого інформування облдержадміністрації щоп’ятниці до 05 червня 2020 року.

5. Контроль за виконання цього розпорядження покласти на першого заступника голови облдержадміністрації Сергія Здітовецького.

 

 

 

Голова обласної державної

адміністрації     

Владислав СКАЛЬСЬКИЙ